Moare credinte

 


Cei mai multi dintre calugari, nici nu sunt calugari, ci excroci si lenesi de cine stie unde, care imbracand haine calugaresti, speculeaza norodul ducandu-l spre prapastie si inchisoare. Imi sta si azi in fata ochilor, ravasul preotului Nica ce cauta mai zilele trecute sa scoata din buimaceala pe niste stilisti din satul nou, explicandu-le si indemnandu-i sa se intoarca pe drumul cel bun, si daca toti preotii ar face la fel, credem, ca buruiana cea rea s'ar starpi cu desavarsire.

Noi, care suntem in fiecare zi in contact cu satele credem, ca daca Sft. Mitropolie ar trimete preoti pe la tara, roadele bune s'ar vedea cat de curand, caci, ce poate face un preot la 4-5 sate, cand speculantii vin incinsi cu funii si in zdrente, spunand ca sunt trimisi de la Sft. Munte sa-i afuriseasca pe cei ce nu sunt stilisti.

Si lumea crede si se teme de minciuna afuriseniei, iar necredinta se intinde omorand suflete si stricand caminuri. Iar datoria autoritatilor de stat, este a-i da in judecata si a-i aresta pe toti instigatorii, care sub masca smereniei calugaresti otravesc satele.

Ii rau cand nu ploua, ii groaza si seceta ce aduce foamea, dar ii cu mult mai ingrozitoare naruirea credintei, si daca nu se vor lua masurile trebuitoare, mai pe urma va fi in zadar orice stradanie.

.

11 Iulie 2005

Vizualizari: 1648

Voteaza:

Moare credinte 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE