Muzica religioasa intr-o pestera de langa Petrosani


Un concert exceptional care va avea loc intr-o pestera, la care au fost invitate coruri religioase de la mai multe confesiuni, va avea loc, miercuri, in Pestera Bolii, aflata la aproximativ zece kilometri de municipiul Petrosani, transmite Mediafax.

Organizatorii evenimentului sunt membrii unei asociatii ecologice, Petro Aqua, care au luptat pentru redarea in circuitul turistic a acestui loc inedit. "Concertul va fi sustinut de corul Catedralei Ortodoxe de la Orastie (ansamblu care a primit mai multe premii nationale si internationale), corul Bisericii catolice din Petrosani si Melita Botezatu, interpreta la orga a Forumului Democrat German. Totodata, in cadrul manifestarii va avea loc si un vernisaj de icoane pe sticla. Concertul de muzica religioasa "A Capella" din Pestera Bolii este programat cu incepere de la ora 16,00, a precizat Emeric Syuhanek, presedintele Petro Aqua.

Pestera de langa Petrosani, de o frumusete rara, a fost redata circuitului turistic in urma cu aproximativ doua luni de catre ecologistii din Petrosani, in parteneriat cu Primaria din Petrosani si Compania Huilei, evenimentul fiind marcat prin casatoria a doi tineri ecologisti, care au muncit la decolmatarea pesterii. Potrivit organizatorilor, locatia evenimentului cultural este motivata de faptul ca Pestera Bolii ofera "conditii deosebite de acustica", iar interiorul a fost supranumit in perioada interbelica "Sala de concert si dans". Conform organizatorilor, manifestari culturale au avut loc in pestera si pana la inceperea primului razboi mondial, unul dintre acestea fiind traditionala nedeie momarlaneasca. (D.M.)

.

04 Iulie 2006

Vizualizari: 2273

Voteaza:

Muzica religioasa intr-o pestera de langa Petrosani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE