O icoana a Maicii Domnului plange cu lacrimi de mir


Duminica, inaintea Sfintei Liturghii, staretul schitului Sfintii Nicolae si Bretanion, aflat in apropierea localitatii 23 August a descoperit chipul Maicii Domnului dintr-o icoana inundat de lacrimi * Acest fapt a atras in timpul zilei de ieri un numar mare de pelerini dornici sa vada minunea

O icoana a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus aflata in schitul de calugari Sfintii Nicolae si Bretanion, din apropierea comunei 23 August, plange cu lacrimi de mir. Inaintea Sfintei Liturghii de duminica, Parintele Macarie, staretul manastirii, a descoperit chipul Sfintei Fecioare inundat de lacrimi, fapt ce a starnit uimirea credinciosilor. Icoana o reprezinta pe Maica Domnului purtandu-l in brate pe Pruncul Iisus si este ferecata in argint. Ea a fost pictata de mesteri iconari rusi si are o vechime de peste 150 de ani. Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Liliana Naclad, ne-a declarat ca deocamdata nu exista un punct de vedere oficial al Arhiepiscopiei in privinta acestui fenomen.

Deocamdata, el trebuie perceput ca atare si nimic mai mult. Urmeaza ca reprezentanti ai Arhiepiscopiei sa analizeze icoana si mai apoi sa fie trase concluziile. Deocamdata, substanta divina a acestui fenomen nu poate fi afirmata sau infirmata, pentru ca minunile se probeaza in timp. Vestea despre acest fapt a circulat repede printre credinciosi, in cursul zilei de luni un numar mare de oameni au venit sa bata matanii si sa se roage la icoana considerata deja facatoare de minuni. Schitul Sfintii Nicolae si Bretanion este inca in constructie, iar in interiorul lui se mai gasesc particele din moastele Sfintilor Nicolae, Ioan Gura de Aur, Gheorghe, Iov, Amfilohie si Haralambie. De-a lungul timpului, au mai existat situatii de acest gen in biserici, iar preotii considera ca este un lucru bun daca prin rugaciunile la aceste icoane credinciosii gaseasca alinare si mangaiere iar aceste fenomene redeschid calea spre biserica a multor oameni.

Adrian FURDULEA

.

21 Martie 2006

Vizualizari: 3295

Voteaza:

O icoana a Maicii Domnului plange cu lacrimi de mir 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE