O noua biserica romaneasca in Valea Timocului


O noua biserica romaneasca in Valea Timocului

 

In localitatea romaneasca Malainita, din Serbia, situata la circa 15 kilometri de orasul Negotin, s-a sfintit sambata piatra de temelie a unei biserici romanesti al carei hram va fi "Sf. Niceta de Remesiana".

Noul lacas de cult, care va fi zidit in cursul acestui an prin contributia comunitatii locale, se ridica prin initiativa parohului Malainitei si protoereului de Dacia Lipensis, Boian Alexandrovici. In perioada 2003 - 2005, acesta a mai construit, tot in aceasta localitate, prima biserica romaneasca pe care autoritatile bisericesti si administrative sarbe, dupa ce l-au condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare, l-au obligat sa o demoleze. "In urma presiunilor opiniei publice din intreaga lume, aceasta biserica, ce poarta hramul Sfintilor Mihail si Gavril, a fost salvata, iar decizia autoritatilor a fost anulata.

In perioada care urmeaza, aceasta prima biserica se va transforma in manastire", a precizat Boian Alexandrovici. Dusan Parvulovici, presedintele federatiei Romanilor din Serbia, ne-a precizat ca momentul sfintiirii pietrei de temelie a unei noi biserici in Valea Timocului reprezinta "un moment istoric, care a aratat ca romanii din Serbia se pot uni in jurul Bisericii, singura care poate sa ne adune si sa ne tina la un loc". (G.D.)

 

.

11 Martie 2008

Vizualizari: 754

Voteaza:

O noua biserica romaneasca in Valea Timocului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE