Osemintele lui Pamfil Seicaru vor fi depuse in incinta manastirii pe care a ctitorit-o

 

Astazi, joi, 20 octombrie 2005, incepand cu ora 12,30, la Manastirea "Sf. Ana" din Golful Cerna va avea loc reinhumarea osemintelor fostului mare jurnalist Pamfil Seicaru.


Nascut la Beceni (jud. Buzau), in data de 18 aprilie 1894, ca fiu al unui functionar de cai ferate, Pamfil Seicaru a primit botezul focului in 1916, in luptele de la Alion si Cerna. Atunci, intr-o actiune desfasurata pe Dealul Mosului din Golful Cerna, a fost ingropat de viu, de explozia unui obuz, si salvat de camarazii de arme.

A jurat ca pe acel deal sa inalte, cand va avea posibilitati materiale, un loc de inchinaciune. Acest lucru a prins contur intre anii 1936-1939, pe baza unui proiect al arhitectului timisorean Stefan Peternelli. Pe 10 august 1944, Seicaru, a fost trimis de maresalul Antonescu in Spania, unde, timp de trei decenii, a editat publicatii, a scris carti cu caracter istoric. Ultimii ani ai vietii i-a petrecut in Germania, unde a scos o noua editie a ziarului Curentul. In seara zilei de 21 octombrie 1980, inima a incetat sa-i mai bata. A fost inmormantat la Dachau, de unde, la 17 februarie 1991, osemintele sale au fost aduse in tara. Acum, in sfarsit, odiseea sa trupeasca se va incheia, urmand sa fie depus pentru vesnica-i odihna in pridvorul manastirii pe care a ctitorit-o. Manifestarile consacrate lui Pamfil Seicaru vor continua pana sambata, 22 octombrie.


Costin BADOIU

Sursa: Ziua de Vest

.

20 Octombrie 2005

Vizualizari: 1597

Voteaza:

Osemintele lui Pamfil Seicaru vor fi depuse in incinta manastirii pe care a ctitorit-o 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE