Romani din Brasov la Zilele Mondiale ale Tineretului

Un grup de tineri din zona Brasovului a fost gazduit la parohia catolica "Mariae Himmelfahrt" (Ridicarea la cer a Sfintei Fecioare) din Pfeddersheim/Rheinland-Pfalz, urmand sa participe la Zilele Mondiale ale tineretului catolic de la Köln, anunta ziarul german Wormser Zeitung, preluat de Rompres.


Alaturi de tineri din Pfeddersheim, oaspetii romani, cu varste intre 13 si 19 ani, au prezentat, impreuna cu profesoara care ii insotea, un program artistic si au participat la programe ecologice. Tinerii din Brasov au fost cazati la familii din parohie si au avut posibilitatea de a vizita fortificatiile medievale ale orasului. Cand au ajuns pe colinele din jur, unde se cultiva vita de vie, oaspetii romani au fost foarte mirati sa vada culturile suspendate pe plase de sarma, cu spatii largi intre randuri si nu ca in tara lor, unde ele cresc ingramadite pe stalpi de sustinere, noteaza ziarul german.


Un Papa distrat

Papa Benedict al XVI-lea s-a aratat ieri atat de distrat, incat a uitat sa dea binecuvantarea sa si sa-i salute pe pelerinii italieni veniti sa asiste la audienta saptamanala la resedinta sa de vara de la Castel Gandolfo, in apropiere de Roma, informeaza Rompres.

Sutele de credinciosi sositi in curtea palatului pontifical au avut surpriza sa-l vada pe Sfantul Parinte revenind la fereastra la scurt timp dupa ce se retrasese dupa salutul in diferite limbi.

"Imi cer iertare, dar am uitat salutul cel mai important, salutul catre pelerinii de limba italiana", a afirmat papa. A rosit salutul si a intrat. Dupa un timp, a iesit din nou. "Astazi, uit lucrurile cele mai importante. Se vede treaba ca sunt deja la Köln. Am omis lucrul cel mai important: binecuvantarea", a spus Papa, scuzandu-se, dupa care a dat binecuvantarea si s-a retras.

Papa Benedict al XVI-lea va merge azi la Köln, in Germania, pentru a participa la Zilele Mondiale ale Tineretului, o manifestare initiata de predecesorul sau, Ioan Paul al II-lea, decedat in luna aprilie a.c. Deplasarea in Germania natala va fi prima vizita a Papei in strainatate dupa inaugurarea pontificatului sau, pe 19 aprilie.


Dispozitiv de securitate impresionant

Aproximativ 400.000 de tineri din 193 de tari participa la Zilele Mondiale ale Tineretului care au inceput marti la Köln. Vizita Papei Benedict al XVI-lea va avea loc pe fondul unor masuri de securitate fara fisuri, dar fara blindajul unei stari de asediu - informeaza agentiile internationale de stiri. Se asteapta, de asemenea, participarea a 8000 de preoti si 750 de episcopi din intreaga lume.

Germania s-a pregatit pentru "intoarcerea acasa" a lui Joseph Ratzinger, prima mare misiune in strainatate din timpul Pontificatului acestuia si prima calatorie in tara natala de cand a fost ales succesor al Papei Ioan Paul al II-lea.

Echipele de securitate -12.000 de agenti, peste 25.000 voluntari, ajutati de avioane ale NATO - au "pieptanat" constiincios esplanada de la Marienfeld, unde Papa va oficia duminica o slujba in aer liber, la care este asteptata participarea a un milion de credinciosi. In cursul vizitei, Benedict al XVI-lea va merge la sinagoga din Köln, devenind primul Papa care viziteaza o sinagoga din Germania. Papa Ioan Paul al II-lea facuse gestul fara precedent de a vizita sinagoga din Roma. Suveranul Pontif se va intalni, totodata, cu reprezentanti ai comunitatilor evreiasca si musulmana, precum si cu lideri politici, intre care cancelarul Gerhard Schröder.

Masurile luate de Ministerul german de Interne vor acoperi intregul program de intalniri si seminarii. In timp ce tinerii latinoamericani se instaleaza alaturi de africani, asiatici si europeni in taberele prevazute de organizatori, echipe de scafandri cerceteaza Rinul, iar politistii ispecteaza fiecare colt din oras. Dispozitivul de securitate trebuie sa fie discret si eficient, apreciaza ministrul german de interne, Otto Schily.

Zilele Mondiale ale Tineretului au debutat oficial marti dupa-amiaza in Germania, prin celebrarea simultana a trei mese, la care au participat aproximativ 200.000 de tineri catolici. Doua slujbe religioase au fost oficiate pe stadioanele din Köln si Dusseldorf, unde o multime entuziasta agita drapele si scotea strigate de bucurie, potrivit imaginilor transmise de televiziunile germane.

De la tribuna Rheinenergie-Stadion din Koln, cardinalul-arhiepiscop al acestui oras, Joachim Meisner, a adresat un salut participantilor, intre care se afla si presedintele german Horst Koehler. Cea de-a treia ceremonie a debutat, intr-o gradina imensa din Bonn, fosta capitala a Germaniei Federale. (D.E.)

.

18 August 2005

Vizualizari: 1379

Voteaza:

Romani din Brasov la Zilele Mondiale ale Tineretului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE