Preziceri asupra neamurilor din pricina ratacirii lor.

l. Cuvintele lui Amos, unul dintre pastorii din Tecoa, care a avut vedenie pentru Israel in vremea lui Ozia, regele lui Iuda, in vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioas, regele lui Israel, doi ani inaintea cutremurului de pamant.
2. Si a zis: Cand Domnul va striga puternic din Sion si din Ierusalim va slobozi glasul Sau, jalnice vor fi pasunile pastorilor si uscat va fi varful Carmelului".
3.
Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Damascului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, fiindca ei au sfaramat Galaadul cu tavalugi de fier.
4. Pentru aceasta voi trimite foc asupra casei lui Hazael si va mistui palatele lui Ben-Hadad;
5. Si voi zdrobi zavoarele Damascului si voi starpi pe locuitorii din valea Aven si pe ai celui care tine in mana sceptrul din Bet-Eden si poporul cel din Aram va fi dus in robie la Chir", zice Domnul!
6. Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Gazei, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca ei au dus in robie mari tabere de robi, ca sa le dea in mana lui Edom;
7. Pentru aceasta, foc voi napusti in zidurile Gazei si palatele ei le va mistui;
8. Pe tot locuitorul din Asdod il voi starpi si pe cel ce tine in mana sceptrul din Ascalon; si voi indrepta catre Acaron mana Mea si ramasitele Filistenilor vor pieri", zice Domnul Dumnezeu.
9. Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Tirului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca tabere intregi de robi au fost date in mana lui Edom si nu si-au mai adus aminte de legamantul cel dintre frati.
10. Pentru aceasta voi trimite valvatai de foc in zidurile Tirului si vor mistui palatele lui!"
11. Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale Edomului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca el a urmarit cu sabia pe fratele sau si ca a inabusit milostivirea lui. Din pricina ca urgia lui a dainuit necontenit si furia lui s-a dezlantuit mereu;
12. Pentru aceasta voi trimite foc in Teman si palatele cele din Bosra le va mistui".
13. Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale feciorilor lui Amon, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, caci ei au spintecat femeile insarcinate ale Galaadului, ca sa-si intinda hotarele lor;
14. Pentru aceasta voi aprinde foc in zidurile Rabei si vapaia va mistui palatele ei in ziua de razboi, in mijlocul vijeliei, in ziua cea de grea furtuna.

15. Si regele lor va merge in robie, impreuna cu capeteniile lui", zice Domnul!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 249

Voteaza:

Preziceri asupra neamurilor din pricina ratacirii lor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE