Vedeniile proorocului Amos despre pedepsele urmatoare.

l. Iata ce vedenie mi-a aratat Domnul Dumnezeu: se facea un stol de lacuste la datul otavei, si era otava dupa cositul cuvenit regelui.
2. Si dupa ce au sfarsit de mancat iarba de pe pamant, am zis: Doamne Dumnezeule, fie-ti mila! Cum va putea indura aceasta Iacov, caci el este mic!
3. Si S-a milostivit Domnul pentru aceste vorbe si a zis: "Nu se va mai intampla!"
4.
Apoi Domnul Dumnezeu mi-a aratat o alta vedenie: iata ca Domnul chema focul ca sa faca judecata; el a mistuit adancul cel necuprins si a prapadit si parte din pamant,
5. Si am zis: Doamne, Dumnezeule, opreste-Te! Cum va indura Iacov, caci el este mic!
6. Si S-a milostivit Domnul si acum, si a zis: "Nici aceasta nu se va intampla!"
7. Si iarasi am avut o vedenie: iata ca Domnul statea langa un zid drept, iar in mana Lui avea o cumpana de plumb.
8. Si a zis Domnul catre mine: "Ce vezi tu Amos?" Si am zis: O cumpana de plumb. Si mi-a raspuns Domnul: "Iata Eu voi pune cumpana cea de plumb in mijlocul poporului Meu Israel si de aici incolo nu-l voi mai cruta.
9. Inaltimile lui Isaac vor fi distruse, si capistile lui Israel vor fi daramate, iar impotriva casei lui Ieroboam Ma voi scula cu sabie".
10. Atunci a trimis Amasia, preotul cel din Betel, catre Ieroboam, regele lui Israel, zicand: "Amos unelteste impotriva ta chiar in casa lui Israel! Si locuitorii tarii nu mai pot indura cuvintele lui!"
11. Dar iata ce graieste Amos: "De sabie va muri Ieroboam si Israel va fi dus in robie de pe pamantul lui!"
12. Si a zis Amasia catre Amos: "Profetule, scoala si fugi in pamantul lui Iuda si mananca acolo paine si profeteste in acele locuri;
13. Dar in Betel tu nu vei mai profeti, ca el este un sanctuar al regelui, un templu al regatului!"
14. Si a raspuns Amos si a zis catre Amasia: "Eu nu sint prooroc si nici fecior de prooroc, ci sint pastor si adunator de sicomore;
15. Si de la turma m-a luat Domnul si mi-a zis: "Du-te si prooroceste in poporul Meu Israel!"
16. si acum asculta cuvantul Domnului, tu ,care zici: "Nu se cuvine sa proorocesti impotriva lui Israel si sa nu propovaduiesti impotriva casei lui Isaac!
17. Pentru aceasta asa zice Domnul: "Femeia ta se va desfrana in cetate si fiii si fiicele tale vor cadea in ascutisul sabiei; pamantul tau va fi masurat cu funia si tu vei muri intr-un loc spurcat, iar Israel va fi dus in robie de pe pamantul lui".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 159

Voteaza:

Vedeniile proorocului Amos despre pedepsele urmatoare. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE