Evreii in robie marturisesc ca pentru pacatele lor li s-au intamplat relele si cer mila de la Dumnezeu.

l. Si a implinit Domnul cuvantul Sau, pe care l-a rostit impotriva noastra si a judecatorilor nostri, care au judecat pe Israel si impotriva regilor nostri si a conducatorilor nostri si impotriva oamenilor din Israel si din Iuda,
2. Ca sa aduca asupra noastra greutati mari, care nu s-au facut sub tot cerul, asa cum a facut in Ierusalim, dupa cele ce sint scrise in legea lui Moise,
3. Ca sa manance omul carnurile fiului sau si carnurile fiicei sale.
4.
Si i-a dat supusi tuturor regilor celor dimprejurul nostru spre ocara si spre pustiire, printre popoarele dimprejur, la care i-a risipit Domnul.
5. Si in loc sa fie stapani, ei au fost supusi, pentru ca am pacatuit inaintea Domnului Dumnezeului nostru, neascultand glasul Lui.
6. Domnului Dumnezeului nostru, dreptatea; iar noua si parintilor nostri, rusinea fetelor, cum este in ziua aceasta.
7. Toate relele, pe care le-a rostit Domnul impotriva noastra, acestea au venit peste noi.
8: Si nu ne-am rugat fetei Domnului ca sa se intoarca fiecare de la cugetele inimii sale celei rele.
9. Si a privegheat Domnul asupra celor rai si i-a adus Domnul peste noi, ca drept este Domnul in toate lucrurile Sale, pe care ni le-a poruncit.
10. Si n-am ascultat glasul Lui, ca sa umblam dupa poruncile Domnului, pe care le-a dat inaintea fetei noastre.
11. Si acum, Doamne Dumnezeul lui Israel, Cel ce ai scos pe poporul Tau din pamantul Egiptului cu mana tare si cu brat inalt, cu semne si cu minuni si cu putere mare, si ti-ai facut nume mare pana in ziua de azi,
12. Am pacatuit, am fost nelegiuiti, am fost nedrepti, Doamne Dumnezeul nostru, in toate poruncile Tale;
13. Intoarca-se mania Ta de la noi, ca am ramas putini intre neamuri, unde ne-ai risipit.
14. Asculta, Doamne, rugaciunea noastra si cererea noastra si ne scoate pentru Tine si ne da har inaintea fetei celor ce ne-au instrainat.
15. Ca sa cunoasca tot pamantul ca Tu esti Domnul Dumnezeul nostru, ca numele Tau s-a chemat peste Israel si peste neamul lui.
16. Doamne, cauta din locasul Tau cel sfant si ia aminte spre noi; pleaca Doamne, urechea Ta si auzi,
17. Si deschide ochii Tai, Doamne, si vezi ca nu cei morti care sint in locuinta mortilor, de la care s-a luat duhul din cele dinauntru ale lor, vor da slava si dreptate Domnului,
18. Ci sufletul cel mahnit peste masura, cel ce merge garbovit si fara putere, ochii cei slabiti si sufletul cel flamand iti vor da slava si dreptate, Doamne.
19. Ca nu pentru dreptatile parintilor nostri si ale regilor nostri cerem mila catre noi inaintea fetei Tale, Doamne Dumnezeul nostru;
20. Ci pentru ca ai slobozit mania si iutimea Ta peste noi, precum ai grait prin glasul slugilor Tale, proorocilor, zicand:
21. Asa zice Domnul: Plecati sub jug umarul vostru si lucrati regelui. Babilonului, ca astfel sa locuiti in pamantul pe care l-am dat parintilor vostri.
22. Si de nu veti asculta glasul Domnului, ca sa lucrati regelui Babilonului,
23. Voi face sa amuteasca, din cetatile lui Iuda si din preajma Ierusalimului, glasul bucuriei si glasul miresei si tot pamantul va ajunge o paragina, fara locuitori.
24. Si noi n-am ascultat glasul Tau, ca sa lucram regelui Babilonului si ai intarit cuvintele Tale pe care le-ai grait prin glasul slugilor Tale, proorocii, ca vor scoate oasele regilor si oasele parintilor nostri din locul lor.
25. Si iata sint lepadate la caldura zilei si la inghetul noptii, iar parintii nostri au murit in suferinte grele, in foamete si in sabie si in robie.
26. Si ai adus templul, in care s-a chemat numele Tau, la starea in care este in ziua aceasta, pentru rautatea casei lui Israel si a casei lui Iuda.
27. Si ai facut cu noi, Doamne Dumnezeul nostru, dupa toata bunatatea Ta si dupa toata indurarea Ta cea mare,
28. Cum ai grait prin glasul slujitorului Tau Moise in ziua in care i-ai poruncit sa scrie legea Ta inaintea fiilor lui Israel zicand:
29. "De nu veti asculta glasul Meu cu adevarat, acest neam mare si mult se va intoarce micsorat la neamurile intru care ii voi risipi.
30. Ca am cunoscut ca nu Ma vor asculta, ca este popor tare la cerbice, ci se vor intoarce in inima lor in pamantul instrainarii lor.
31. Si vor cunoaste ca Eu sint Domnul Dumnezeul lor; si le voi da inima si urechi de auzit;
32. Si Ma vor lauda in pamantul instrainarii lor si vor pomeni numele Meu.
33. Si se vor intoarce de la cerbicia lor cea tare si de la lucrurile lor cele rele, ca isi vor aduce aminte de calea parintilor lor, care au pacatuit inaintea Domnului.
34. Si ii voi intoarce in pamantul despre care M-am jurat parintilor lor, lui Avraam si lui Isaac si lui Iacov, si-l vor stapani, si ii voi inmulti, si nu se vor imputina.
35.
Si le voi intari vesnica legatura ca sa le fiu Dumnezeu si ei Imi vor fi popor si nu voi mai misca pe poporul Meu Israel din tara pe care le-am dat-o".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 192

Voteaza:

Evreii in robie marturisesc ca pentru pacatele lor li s-au intamplat relele si cer mila de la Dumnezeu. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE