David si Urie.

l. Peste un an, pe vremea cand regii pornesc la razboi, David a trimis pe Ioab si slugile sale cu el si pe toti Israelitii si acestia au lovit pe Amoniti si au impresurat Raba;
2. Dar David a ramas in Ierusalim. Odata, spre seara, sculandu-se David din pat si plimbandu-se pe acoperisul casei domnesti, a vazut de pe acoperis o femeie scaldandu-se, si femeia aceasta era foarte frumoasa.
3.
Atunci a trimis David sa se cerceteze cine este acea femeie. Si i s-a spus ca este Batseba, fiica lui Eliam, femeia lui Urie Heteul.
4. Apoi David a trimis slugile sa o ia; ea a venit la el si el s-a culcat cu ea. Iar daca s-a curatit ea de necuratia ei, s-a intors la casa sa.
5. Femeia aceasta a ramas insarcinata si a trimis de s-a vestit lui David, zicand: "Eu sunt insarcinata".
6. Atunci a trimis David sa se zica lui Ioab: "Trimite la mine pe Urie Heteul!" Si a trimis Ioab pe Urie la David.
7. Venind Urie la David, acesta l-a intrebat de sanatatea lui Ioab, de starea poporului si de mersul razboiului.
8. Apoi a zis David catre Urie: "Du-te acasa si-ti spala picioarele!" Iesind Urie din casa regelui, in urma lui i s-a trimis un dar de la masa regelui.
9. Dar Urie a dormit la poarta casei regelui cu toate slugile stapanului sau si nu s-a dus la casa sa.
10. Si i s-a spus lui David, zicand: "Urie nu s-a dus la casa sa". "Iata, a zis David catre Urie, tu ai venit de pe drum, de ce nu te-ai dus la casa ta?"
11. Iar Urie a zis: "Chivotul Domnului si Israel si Iuda sunt in corturi; stapanul meu Ioab si robii domnului meu sunt in tabara, iar eu sa ma duc la casa mea sa mananc, sa beau si sa ma culc cu femeia mea? Ma jur pe viata ta si pe viata sufletului tau ca nu voi face aceasta".
12. "Ramai aici si ziua aceasta, a zis David lui Urie, iar maine iti voi da drumul". Si a ramas Urie in Ierusalim in ziua aceea pana a doua zi.
13. Si l-a chemat David si a mancat Urie inaintea lui si a baut si David i-a aratat cinste. Dar seara Urie s-a dus sa se culce in patul sau cu robii stapanului sau, iar la casa sa nu s-a dus.
14. Dimineata David a scris scrisoare lui Ioab si a trimis-o pe Urie.
15. In scrisoarea aceea el scria asa: "Puneti pe Urie unde va fi lupta mai crancena si retrageti-va de la el, ca sa fie lovit si ucis".
16. De aceea, cand Ioab a impresurat cetatea, a pus pe Urie intr-un astfel de loc, de care stia ca este aparat de oameni viteji.
17. Si au iesit oamenii din cetate si s-au luptat cu Ioab si au cazut cativa din popor, din slugile lui David. Acolo a fost ucis si Urie Heteul.
18. Atunci a trimis Ioab sa se faca cunoscut lui David tot mersul luptei.
19. Si a poruncit trimisului si i-a zis: "Dupa ce vei povesti regelui tot mersul luptei,
20. Si vei vedea ca regele se manie si-ti zice: "De ce v-ati apropiat sa va luptati asa aproape de cetate? Nu stiati voi ca de pe zidurile cetatii pot sa arunce in voi?
21. Cine oare a ucis pe Abimelec, fiul lui Ierubaal? Au nu o femeie, care a aruncat in el de pe zid o bucata de rasnita si l-a lovit si el a murit in Tebet? De ce v-ati apropiat asa tare de cetate?" Atunci sa-i zici: "Si robul tau Urie Heteul a fost lovit si a murit".
22. S-a dus deci trimisul lui Ioab la rege in Ierusalim si, ajungand, a povestit lui David despre toate, pentru care fusese trimis de Ioab si de tot mersul luptei. Si s-a maniat David pe Ioab si a zis trimisului: "De ce v-ati apropiat asa tare de cetate sa va luptati? Nu stiati voi oare ca va pot lovi de pe zidurile cetatii? Cine a ucis pe Abimelec, fiul lui Ierubaal? Oare nu o femeie care a aruncat in el de pe zid cu o bucata de rasnita, si a murit in Tebet? De ce v-ati apropiat asa tare de zid?"
23. Atunci trimisul a spus lui David: "Acei oameni ne-au rapus pe noi si au iesit asupra noastra in camp, dar noi i-am alungat pana la poarta.
24. Atunci au inceput a sageta arcasii de pe ziduri asupra robilor tai si au murit cativa din robii regelui; si a murit de asemenea si robul tau Urie Heteul".
25. Atunci David a zis: "Asa sa spui lui Ioab: Sa nu te tulbure lucrul acesta, caci sabia o data mananca pe unul, alta data mananca pe altul. Inteteste lupta impotriva cetatii si daram-o. Asa sa-l incurajezi".
26. Si auzind femeia lui Urie ca a murit Urie, barbatul ei, a plans dupa el.
27. Iar daca s-a ispravit vremea plangerii, a trimis David si a luat-o in casa sa si ea a ajuns femeia lui si i-a nascut un fiu.
Fapta aceasta, pe care a facut-o David, a fost rea inaintea Domnului.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 372

Voteaza:

David si Urie. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE