Terminarea si sfintirea templului.

1. Atunci regele Darie a dat porunca sa se cerceteze la locul unde se pastrau actele si unde se tinea vistieria la Babilon.
2. Si s-a gasit in palatul din Ecbatana, care este in tinutul Mediei, un sul de pergament, in care era scrisa aceasta amintire:
3. "In anul intai al regelui Cirus, regele Cirus a dat aceasta porunca pentru templul lui Dumnezeu cel din Ierusalim: Sa se zideasca templul pe locul acela unde se aduc jertfele si sa i se puna temelii sanatoase! Inaltimea lui sa fie de saizeci de coti si largimea lui tot de saizeci de coti.

4. Sa se puna trei randuri de pietre si un rand de lemn, iar cheltuielile sa se dea din casa regelui.
5. Chiar si vasele de aur si de argint ale templului lui Dumnezeu, pe care Nabucodonosor le-a luat din templul din Ierusalim si le-a dus la Babilon sa se inapoieze si sa se duca in templul din Ierusalim si sa se puna fiecare la locul lui in templul lui Dumnezeu".
6. "Deci, Tatnai, carmuitor al tinuturilor de peste fluviu, si Setar-Boznai cu tovarasii vostri, cu Arfarsateii cei de peste fluviu, departati-va de acolo si nu opriti lucrarile la acel templu al lui Dumnezeu;
7. Lasa pe carmuitorul iudeu si pe capeteniile iudaice sa zideasca acel templu al lui Dumnezeu pe locul lui.
8. Iar din partea mea se da porunca cu privire la cele cu care voi trebuie sa ajutati acelor capetenii iudaice la zidirea acelui templu al lui Dumnezeu: Luati numaidecat din birul tinuturilor de peste fluviu si dati oamenilor acelora, ca lucrul sa nu se opreasca; si ce trebuie pentru arderile de tot ale Dumnezeului ceresc:
9. Vitei, sau berbeci, sau miei, precum si grau, sare, vin si untdelemn, sa li se dea, cum vor zice preotii cei din Ierusalim,
10. Ca ei sa aduca jertfa placuta Dumnezeului ceresc si sa se roage pentru sanatatea regelui si a fiilor lui.
11. Tot de mine porunca se mai da ca daca vreun om va schimba aceasta hotarare, atunci se va scoate o barna din casa lui si va fi acela ridicat si pironit pe ea, iar casa lui se va preface pentru aceasta in daramatura.
12. Si Dumnezeu al Carui nume locuieste acolo sa doboare pe tot regele si poporul care si-ar intinde mana sa ca sa schimbe aceasta in paguba acestui templu al lui Dumnezeu din Ierusalim. Eu, Darie, am dat porunca aceasta; sa fie intocmai adusa la indeplinire!"
13. Atunci Tatnai, carmuitorul tinuturilor de peste fluviu, si Setar-Boznai cu tovarasii lor au facut intocmai asa, cum poruncise regele Darie.
14. Si capeteniile Iudeilor au zidit si au sporit, dupa proorocia lui Agheu proorocul si a lui Zaharia, fiul lui Ido. Si cu voia Dumnezeului lui Israel si a lui Cirus si Darie si Artaxerxe, regii Persilor, l-au zidit si l-au ispravit.
15. Si s-a ispravit templul acesta in ziua a treia a lunii Adar, in al saselea an al domniei regelui Darie.
16. Si fiii lui Israel, preotii si ceilalti, care se intorsesera din robie, au savarsit cu bucurie sfintirea acestui templu al lui Dumnezeu.
17. La sfintirea acestui templu al lui Dumnezeu s-au adus: o suta de boi, doua sute de berbeci, patru sute de miei si doisprezece tapi, jertfa de iertarea pacatelor pentru tot Israelul, dupa numarul semintiilor lui Israel.
18. Si au fost pusi preotii cu randul si levitii tot cu randul sa slujeasca lui Dumnezeu in Ierusalim, cum era scris in cartea lui Moise.
19. Si cei ce se intorsesera din robie au savarsit Pastile in ziua a paisprezecea a lunii intai,
20. Pentru ca se curatisera preotii si levitii si cu totii pana la unul erau curati; si au junghiat mielul Pastilor pentru toti cei ce se intorsesera din robie, pentru fratii lor preoti si pentru ei insisi.
21. Si au mancat fiii lui Israel, cei ce se intorsesera din robie si cei ce se despartisera cu ei de necuratenia popoarelor tarii, ca sa caute pe Domnul Dumnezeul lui Israel;
22.
Si au praznuit sarbatoarea azimelor sapte zile cu bucurie, pentru ca ii inveselise Domnul si intorsese spre ei inima regelui Asiriei, ca sa le intareasca mainile la zidirea templului Domnului Dumnezeului lui Israel.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 239

Voteaza:

Terminarea si sfintirea templului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE