Ciuma de trei zile pentru numararea poporului.

1. Atunci s-a sculat Satana impotriva lui Israel si a indemnat pe David sa faca numaratoarea Israelitilor.
2. Deci a zis David catre Ioab si catre capeteniile poporului: "Mergeti si numarati pe Israeliti de la Beer-Seba pana la Dan si-mi aduceti raspuns ca sa stiu numarul lor!"
3. Ioab insa a zis: "Sa inmulteasca Domnul pe poporul Sau de o suta de ori mai mult decat este el acum! Au doara nu sunt ei toti, o, rege, domnul meu, robii stapanului meu? Pentru ce dar cere aceasta domnul meu? Oare pentru a se scoate asta ca o vina lui Israel?"
4.
Dar cuvantul regesc biruind pe Ioab, s-a dus acesta de a cutreierat tot Israelul si venind la Ierusalim,
5. A dat Ioab lui David catagrafia inscrierii poporului si s-au aflat in tot Israelul un milion si o suta de mii de barbati destoinici de razboi, iar in Iuda, patru sute saptezeci de mii in stare de a lua parte la razboi.
6. Pe leviti insa si pe Veniamineni el nu i-a numarat impreuna cu ei, pentru ca cuvantul regelui nu placuse lui Ioab.
7. Lucrul acesta n-a fost placut nici inaintea lui Dumnezeu si de aceea a lovit El pe Israel.
8. Atunci a zis David catre Dumnezeu: "Am gresit mult, facand aceasta; iarta dar vina robului Tau, ca m-am purtat cu totul nepriceput".
9. Iar Domnul a grait cu Gad, proorocul lui David si i-a zis:
10. "Mergi si spune lui David: Asa zice Domnul: Iti pun inainte trei pedepse; alege-ti una din ele si o voi trimite asupra ta".
11. A venit deci Gad la David si i-a zis: "Asa graieste Domnul, alege:
12. Sau trei ani de foamete, sau trei luni sa fii tu urmarit de vrajmasii tai si sabia dusmanilor sa ajunga pana la tine, sau trei zile sabia Domnului si molima sa fie pe pamant si ingerul Domnului sa pustiiasca in toate hotarele lui Israel. Vezi acum ce trebuie sa raspund Celui ce m-a trimis cu acest cuvant".
13. Si a raspuns David lui Gad: "Sunt intr-o mare neliniste! Sa cad mai bine in mainile Domnului, caci indurarile Lui sunt foarte multe, dar sa nu cad in mainile oamenilor".
14. Atunci a trimis Domnul molima asupra lui Israel si au murit saptezeci de mii de Israeliti.
15. Si a trimis Dumnezeu ingerul la Ierusalim ca sa-l piarda. Si cand a inceput el sa pustiiasca, a vazut Domnul si I s-a facut mila pentru aceasta nenorocire si a zis catre ingerul pierzator: "Destul! De acum lasa-ti mainile in jos!" Ingerul Domnului statea atunci deasupra ariei lui Ornan (Aravna) Iebuseul.
16. Atunci ridicandu-si David ochii sai, a vazut pe ingerul Domnului stand intre pamant si cer cu sabia goala in mana sa, intinsa asupra Ierusalimului; si a cazut David si batranii cu fetele la pamant, imbracati in sac.
17. Si a zis David catre Dumnezeu: "Oare nu eu am poruncit sa se numere poporul? Eu am gresit, eu am facut rau; dar aceste oi ce au facut? Doamne Dumnezeul meu, sa vina mana Ta asupra mea, asupra casei tatalui meu, iar nu asupra poporului Tau, ca sa-l piarda pe el!"
18. Iar ingerul Domnului a zis lui Gad proorocul sa spuna lui David: "Sa se suie David si sa ridice un jertfelnic Domnului in aria lui Ornan Iebuseul".
19. Si s-a dus David, dupa cuvantul lui Gad pe care i-l graise in numele Domnului.
20. Ornan, intorcandu-se, a vazut ingerul, si cei trei fii ai lui s-au ascuns impreuna cu el; in vremea aceea Ornan treiera.
21. A venit deci David la Ornan; iar Ornan, privind si vazand pe David, a iesit din arie si s-a plecat inaintea lui David cu fata pana la pamant.
22. Atunci David a zis catre Ornan: "Da-mi un loc in arie, ca am sa fac pe el jertfelnic Domnului; da-mi-l cu pretul cat costa, ca sa inceteze prapadul in popor".
23. Iar Ornan a zis lui David: "Ia-ti! Faca domnul meu regele ce binevoieste! Iata eu dau si boi pentru ardere de tot si uneltele de treierat ca lemne pentru foc si grau pentru prinos. Toate acestea le dau in dar!"
24. Regele David a zis catre Ornan: "Nu, eu voiesc sa cumpar de la tine cu pret adevarat, caci nu ma voi apuca sa aduc avutul tau Domnului si nu voi aduce ardere de tot vite luate in dar".
25. Si a dat David lui Ornan pentru acest loc sase sute de sicli de aur.
26. Apoi a facut David acolo jertfelnic Domnului si a inaltat ardere de tot si jertfe de impacare si a chemat pe Domnul si Dumnezeu l-a auzit trimitand foc din cer pe altarul arderii de tot.
27. Atunci a zis Domnul catre inger: "Pune-ti sabia in teaca".
28. In vremea aceasta, vazand David ca Domnul l-a auzit in aria lui Ornan Iebuseul, a adus acolo jertfa.
29. Cortul Domnului insa, pe care-l facuse Moise in pustiu si altarul arderii de tot se aflau in vremea aceea pe inaltimea de la Ghibeon.
30.
Si nu s-a putut duce David acolo, ca sa intrebe pe Domnul, pentru ca era ingrozit de sabia ingerului Domnului.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 394

Voteaza:

Ciuma de trei zile pentru numararea poporului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE