Pregatiri pentru zidirea templului Domnului.

1. Apoi a zis David: "Iata templul Domnului Dumnezeu si iata jertfelnicul arderilor de tot al lui Israel!"
2. Si a poruncit David sa aduca pe strainii din pamantul lui Israel si i-a pus cioplitori de piatra ca sa ciopleasca pietre pentru zidirea templului Domnului.
3. Apoi a pregatit David fier foarte mult pentru piroane la ferecarea usilor si pentru legaturi; arama atat de multa incat nu se mai putea cantari;
4.
Lemne de cedru, nemasurat, pentru ca Sidonienii si Tirienii adusesera lui David foarte mult lemn de cedru.
5. Dupa aceea a zis David: "Solomon, fiul meu, e tanar si cu putina putere, iar templul care are a se zidi pentru Domnul trebuie sa fie foarte maret, spre slava si podoaba a toata lumea; deci voi pregati eu toate pentru el". Si a pregatit David multe pana la moartea sa.
6. Chemand apoi pe fiul sau Solomon, i-a poruncit sa ridice templul Domnului Dumnezeului lui Israel.
7. Si a zis David lui Solomon: "Fiul meu, eu am avut la inima sa zidesc templu in numele Domnului Dumnezeului meu;
8. Dar a fost catre mine cuvantul Domnului si a zis: Tu ai varsat mult sange si ai purtat razboaie mari; nu se cuvine sa zidesti tu casa numelui Meu, pentru ca ai varsat mult sange pe pamant inaintea fetei Mele.
9. Iata insa tie ti se va naste un fiu; acela va fi pasnic si Eu ii voi da liniste din partea tuturor vrajmasilor dimprejur; de aceea numele lui va fi Solomon. Si voi da lui Israel in zilele lui pace si liniste.
10. El va zidi templu numelui Meu si el Imi va fi fiu, iar Eu ii voi fi tata si voi intari tronul domniei lui peste Israel pe veci.
11. Si acum, fiul meu, sa fie Domnul cu tine, ca sa ai spor si sa zidesti templul Domnului Dumnezeului tau, cum a vorbit El despre tine.
12. Sa-ti dea tie Domnul minte si intelepciune si sa te puna peste Israel! Sa pazesti legile Domnului Dumnezeului tau!
13. Atunci vei fi cu spor, de te vei sili sa implinesti asezamintele si legile pe care le-a dat Domnul lui Moise pentru Israel. Fii tare si curajos, nu te teme si nu te deznadajdui.
14. Si iata eu din saracia mea am pregatit pentru templul Domnului o suta de mii de talanti de aur si un milion de talanti de argint, iar fier si arama fara numar, pentru ca acestea sunt foarte multe; si lemn si piatra de asemenea am pregatit si sa mai adaugi si tu la acestea.
15. Ai multime de lucratori si cioplitori de piatra, sculptori, dulgheri si tot felul de oameni priceputi la tot felul de lucruri.
16. Aur, argint, arama si fier ai cat nu se pot cantari; incepe si fa! Domnul va fi cu tine".
17. Apoi a poruncit David tuturor mai-marilor lui Israel sa ajute lui Solomon, fiul sau, zicand:
18. "Au nu este cu voi Domnul Dumnezeul vostru, Care v-a daruit pace din toate partile, pentru ca El a dat in mainile mele pe locuitorii tarii si s-a supus tara inaintea Domnului si inaintea poporului Sau?
19.
Asadar indreptati-va inima si sufletul vostru, ca sa caute pe Domnul Dumnezeul vostru! Sculati-va si ziditi locas sfant Domnului Dumnezeu, ca sa mutati chivotul legamantului Domnului si vasele sfinte ale lui Dumnezeu in locasul zidit numelui Domnului".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 290

Voteaza:

Pregatiri pentru zidirea templului Domnului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE