Razboiul si biruinta lui David asupra Amonitilor si Filistenilor.

1. Peste un an, pe vremea cand regii ies la razboi, a scos Ioab ostirea si a inceput sa pustiiasca tara Amonitilor si a venit si a inconjurat Raba. Insa David a ramas in Ierusalim. Ioab a cucerit Raba si a daramat-o.
2.
Si a luat David coroana regelui lor de pe capul lui si s-a aflat ca are aur in greutate de un talant si erau pe ea si pietre scumpe; si s-a pus coroana aceasta pe capul lui David. si au fost scoase din cetatea aceea si foarte multe prazi.
3. Iar poporul care era in ea a fost scos si omorat cu fierastraie, cu ciocane de fier si cu securi. Asa a facut David cu toate orasele Amonitilor si apoi s-a intors el si tot poporul la Ierusalim.
4. Dupa aceea s-a inceput razboiul cu Filistenii la Ghezer. Atunci Sibecai Husatitul a batut pe Sipai, unul din urmasii Refaimilor, si s-au supus si ei.
5. Apoi iar a fost razboi cu Filistenii. Dar Elhanan, fiul lui Iair, a lovit pe Lahmi, fratele lui Goliat Gateul; coada sulitei lui era ca a sulului de la razboiul de tesut.
6. Si a mai fost o lupta la Gat. Acolo era un om inalt care avea cate sase degete la maini si la picioare, adica de toate douazeci si patru. Si acesta era tot din urmasii Refaimilor.
7. El batjocorea pe Israel, dar Ionatan, fiul lui Sama, fratele lui David, l-a ucis.
8. Acestia erau oameni nascuti din Refaimi in Gat si au cazut de mana lui David si de mana oamenilor lui.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 189

Voteaza:

Razboiul si biruinta lui David asupra Amonitilor si Filistenilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE