Israelitii biruiesc pe Filisteni.

1. Atunci au venit locuitorii din Chiriat-Iearim si au luat chivotul Domnului si l-au adus in casa lui Aminadab, pe deal, iar pe Eleazar, fiul lui, l-au sfintit ca sa pazeasca chivotul Domnului.
2. Din ziua aceea, de cand a ramas chivotul in Chiriat-Iearim, a trecut multa vreme, ca la douazeci de ani. Si s-a intors toata casa lui Israel la Domnul.

3. Iar Samuel a zis catre toata casa lui Israel: "De va intoarceti cu toata inima voastra la Domnul, atunci departati din mijlocul vostru dumnezeii straini si astartele si va lipiti inimile voastre de Domnul si-I slujiti numai Lui, si El va va izbavi din mainile Filistenilor!"
4. Si au departat fiii lui Israel baalii si astartele si au inceput sa slujeasca numai Domnului.
5. Apoi a zis iarasi Samuel: "Adunati pe toti Israelitii la Mitpa si eu ma voi ruga pentru voi Domnului".
6. Si s-au adunat la Mitpa si au scos apa, si au turnat inaintea Domnului si au postit in ziua aceea, zicand: "Gresit-am inaintea Domnului!" Si a judecat Samuel pe fiii lui Israel in Mitpa.
7. Cand insa au auzit Filistenii ca s-au adunat fiii lui Israel in Mitpa, s-au dus capeteniile Filistenilor asupra lui Israel. Auzind Israelitii de aceasta, s-au temut de Filisteni.
8. Atunci au zis fiii lui Israel catre Samuel: "Nu inceta a striga pentru noi catre Domnul Dumnezeul nostru, ca sa ne izbaveasca din mainile Filistenilor". Iar Samuel a zis: "Sa nu fie cu mine una ca aceasta, ca sa ma departez de Domnul Dumnezeul meu si sa nu strig pentru voi intru rugaciune!
9. Apoi a luat Samuel un miel de lapte si l-a adus impreuna cu tot poporul ardere de tot Domnului si a strigat Samuel catre Domnul pentru Israel si l-a auzit pe el Domnul.
10. Cand inalta Samuel ardere de tot, au venit Filistenii sa se bata cu Israel. Dar Domnul a tunat in ziua aceea cu tunet mare asupra Filistenilor si a adus groaza asupra lor, asa ca au fost infranti in fata lui Israel.
11. Iar Israelitii au iesit din Mitpa si au urmarit pe Filisteni si i-au batut pana sub Bet-Car.
12. Atunci a luat Samuel o piatra si a pus-o intre Mitpa si Sen si a numit-o Eben-Ezer, zicand: "Pana la locul acesta ne-a ajutat noua Domnul!"
13. Asa au fost infranti Filistenii si nu s-au mai apucat sa mai umble peste hotarele lui Israel. Mana Domnului a fost asupra Filistenilor in toate zilele lui Samuel.
14. Si au fost intoarse lui Israel toate cetatile pe care le luasera Filistenii de la Israel, de la Ecron pana la Gat, si tinuturile acestora le-a liberat Israel din mainile Filistenilor si a fost pace intre Israel si Amorei.
15. Astfel a fost Samuel judecator in Israel in toate zilele vietii sale.
16. El mergea din an in an si cerceta Betelul si Ghilgalul si Mitpa si judeca pe Israel in toate locurile acestea.
17. Apoi se intorcea la Rama, caci acolo era casa lui si acolo judeca el pe Israel.
Si a ridicat acolo jertfelnic Domnului.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 234

Voteaza:

Israelitii biruiesc pe Filisteni. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE