Saul biruie pe Amoniti.

l. S-a intamplat insa, dupa vreo luna, sa vina Nahas Amoniteanul si sa impresoare cetatea Iabes din Galaad. Atunci toti locuitorii din Iabes au zis catre Nahas: "Incheie legamant cu noi si noi iti vom sluji tie".
2. Dar Nahas Amoniteanul a zis catre ei: "Eu voi incheia cu voi legamant ca sa se scoata fiecaruia din voi ochiul drept si prin aceasta sa se arunce necinste asupra intregului Israel".

3. Atunci batranii din Iabes au zis catre el: "Da-ne vreme de sapte zile, ca sa trimitem imputerniciti in toate hotarele lui Israel si de nu ne va ajuta nimeni, vom iesi la tine".
4. Au mers deci tinerii la Ghibeea lui Saul si au spus vorbele acestea in auzul poporului si tot poporul a ridicat glas si a plans.
5. Dar iata ca a venit Saul de la camp, in urma boilor si a zis: "Ce are poporul de plange?" Si i s-au spus vorbele locuitorilor din Iabes.
6. Atunci s-a coborat Duhul lui Dumnezeu asupra lui Saul, cand a auzit el cuvintele acestea si s-a aprins strasnic mania lui.
7. Si a luat el o pereche de boi, i-a junghiat, i-a taiat bucati si a trimis in toate hotarele lui Israel prin imputernicitii aceia, spunand ca asa se va face cu boii aceluia care nu va merge dupa Saul si Samuel. Atunci a cazut frica Domnului peste popor si au iesit toti ca un singur om.
8. si i-a cercetat Saul in Bezec si s-au gasit din fiii lui Israel trei sute de mii, iar din Iuda treizeci de mii de oameni.
9. Atunci s-a spus solilor veniti din Iabes: "Asa sa spuneti locuitorilor din Iabesul Galaadului: ;Maine, cand va incepe soarele sa incalzeasca, ajutorul va fi la voi". Au venit deci trimisii si au spus locuitorilor Iabesului si acestia s-au bucurat.
10. Apoi au zis locuitorii Iabesului catre Nahas: "Maine vom iesi la voi si veti face cu noi cum va va place".
11. A doua zi Saul imparti poporul in trei tabere. Si acestea au patruns dis-de-dimineata in tabara Amonitilor si i-a macelarit pana la sosirea arsitei zilei; iar cati au ramas s-au risipit de n-au ramas doi la un loc.
12. Atunci poporul a zis catre Samuel: "Cine a zis: Saul oare are sa domneasca peste noi? Dati-ne pe acesti nelegiuiti si-i vom omori!"
13. Saul insa a zis: "Astazi nu trebuie sa fie ucis nimeni, caci astazi Domnul a savarsit izbavirea in Israel".
14. Iar Samuel a zis catre popor: "Sa mergem la Ghilgal si sa incepem acolo noua domnie!"
15. Si s-a dus tot poporul la Ghilgal si au pus acolo pe Saul rege inaintea Domnului in Ghilgal si au adus acolo jertfe de impacare inaintea Domnului.
Si s-a veselit foarte Saul acolo si toti Israelitii.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 237

Voteaza:

Saul biruie pe Amoniti. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE