Rugaciunea Iuditei catre Dumnezeu, cerându-I ajutorul pentru zdrobirea vrajmasilor.

l. Iudita a cazut cu fata la pamânt si si-a presarat cenusa pe cap si si-a lepadat sacul cu care era incinsa. Si in seara aceea se aducea la Ierusalim, la templul lui Dumnezeu, jertfa de tamâie. Atunci a strigat Iudita cu glas mare si a zis catre Domnul:
2. "Doamne Dumnezeul parintelui meu Simeon, caruia i-ai dat sabia in mâna, ca sa se razbune pe cei de neam strain care au dezvelit pântecele fecioarei spre intinare si au acoperit coapsele ei spre rusine si sânul l-au pângarit spre ocara.
Tu ai zis: "Aceasta nu va fi!", dar ei au facut-o.
3. Pentru aceasta ai dat pe capeteniile lor la moarte, si patul lor, care a fost pângarit de inselaciunea lor, l-ai prefacut in lac de sânge si ai lovit pe robi si pe stapâni, si pe capeteniile lor,
4. Si pe femeile lor le-ai dat rapirii si pe fiicele lor la robie si toate odoarele lor jafului iubitilor Tai fii, care erau inflacarati de zelul pentru Tine si ingroziti de intinarea sângelui lor, si pe Tine Te-au chemat intr-ajutor; Dumnezeule, Dumnezeul meu, asculta la mine cea vaduva!
5. Cele ce au fost mai inainte decât acelea, Tu le-ai facut, dar si pe cele de acum si de mai târziu. Prezentul si viitorul, Tu le-ai stiut, si cele ce s-au implinit Tu le-ai gândit.
6. Gândurile Tale s-au infatisat si au zis: "Iata-ne, suntem de fata!" Toate caile Tale sunt pregatite si hotarârile Tale date cu vederea Ta dinainte.
7. Caci, iata, ostirea Asirienilor este numeroasa si ei se mândresc cu cai si calareti si se trufesc cu bratul vânjos al pedestrasilor, si isi pun nadejdea lor in scut, in lance, in arc si in prastie si nu stiu ca Tu esti Domnul, Care pune capat razboaielor.
8. Domnul este numele Tau! Sfarâma cu puterea Ta silnicia lor si in mânia Ta darâma taria lor, caci ei si-au pus de gând sa pângareasca locurile Tale sfinte si sa intineze cortul salasluirii slavitului Tau nume si cu sabia sa reteze cornul altarului Tau.
9. Cauta in jos la trufia lor si trimite mânia Ta peste capetele lor, si da in mâna mea, "lei vaduve, putere pentru ceea ce mi-am pus in gând!
10. Izbeste cu buzele mele cele viclene rob si stapân, stapân si rob. Nimiceste semetia lor prin mâna unei femei!
11. Caci puterea Ta nu sta in numarul mare, nici taria Ta in puterea cailor, ci Tu esti Dumnezeul celor smeriti, ajutorul celor mai mici, sprijinul celor slabi, adapostul celor parasiti, izbavitorul celor deznadajduiti.
12. O, Dumnezeule al parintelui meu si Dumnezeul mostenirii lui Israel, Stapânul cerului si al pamântului, Ziditorul apelor, Imparatul intregii fapturi, asculta rugaciunea mea,
13.
Si da-mi cuvânt amagitor spre a rani si zdrobi pe cei care au pus la cale planuri atât de negre impotriva legamântului Tau si a sfântului Tau locas, a muntelui Sion si a casei fiilor Tai!
14. Si fa ca intreg poporul Tau, precum si fiecare semintie, sa cunoasca si sa stie ca Tu esti Dumnezeul puterilor si al tariei si ca nu este altul care sa ocroteasca neamul lui Israel afara de Tine!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 145

Voteaza:

Rugaciunea Iuditei catre Dumnezeu, cerându-I ajutorul pentru zdrobirea vrajmasilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE