Faptele lui Samson.

1. In vremea aceea s-a dus Samson la Timna si a vazut in Timna o femeie din fiicele Filistenilor si aceasta i-a placut.
2. Si s-a dus si a spus el tatalui sau si mamei sale si a zis: "Am vazut in Timna o femeie din fiicele Filistenilor; luati-mi-o mie de sotie!"
3. Iar tatal sau si mama sa i-au raspuns: "Au doara nu se gasesc femei printre fiicele fratilor tai si in tot poporul meu, de te duci sa-ti iei sotie de la Filistenii cei netaiati imprejur?" A zis Samson catre tatal sau: "Ia-mi-o pe aceea, pentru ca mi-a placut!"
4.
Si nu stiau tatal sau si mama sa ca aceasta este de la Domnul si ca el cauta prilej sa se razbune pe Filisteni. Caci in vremea aceea Filistenii domneau peste Israel.
5. Deci s-a dus Samson cu tatal sau si cu mama sa la Timna; iar cand s-au apropiat de viile Timnei, iata un leu tanar venea racnind inaintea lor.
6. Atunci s-a coborat peste el Duhul Domnului si el a sfasiat leul ca pe un ied; si nu avea nimic in mana. si n-a spus tatalui sau si mamei sale ce facuse.
7. Si a venit si a vorbit cu femeia si aceasta a placut lui Samson.
8. Iar dupa cateva zile s-a dus el iarasi ca sa o ia si s-a abatut sa vada trupul leului si iata un roi de albine si miere in trupul leului.
9. Si a luat el fagurele in mana si s-a dus si a mancat pe cale; iar daca a venit la tatal sau si la mama sa, le-a dat si lor de au mancat; dar nu le-a spus ca a luat fagurele acesta din trupul leului celui mort.
10. Apoi a mers tatal sau la femeie si a facut acolo Samson ospat de sapte zile, cum au obiceiul sa faca mirii.
11. Si cand l-au vazut cei de acolo, au ales treizeci de nuntasi care sa fie imprejurul lui.
12. Iar Samson a zis catre ei: "Am sa va spun o ghicitoare si daca mi-o veti ghici in cele sapte zile ale ospatului si mi-o veti dezlega, va voi da treizeci de camasi si treizeci de randuri de haine.
13. Iar daca nu veti putea s-o ghiciti, atunci sa-mi dati voi mie treizeci de camasi si treizeci de randuri de haine". Au zis aceia: "Spune ghicitoarea ta, ca s-o auzim".
14. Atunci le-a zis: "Din cel ce mananca a iesit mancare, si din cel tare a iesit dulceata". Si n-au putut sa dezlege ghicitoarea in trei zile.
15. Iar in ziua a saptea au zis aceia catre femeia lui Samson: "Ademeneste pe barbatul tau sa dezlege ghicitoarea; altfel te vom arde cu foc pe tine si casa tatalui tau; ne-ati chemat, oare, ca sa ne jefuiti?"
16. Si a plans femeia lui Samson inaintea lui, zicand: "Tu ma urasti si nu ma iubesti; ai dat o ghicitoare fiilor poporului meu, iar mie nu mi-o dezlegi". Si a zis el catre ea: "Eu n-am dezlegat-o tatalui meu si mamei mele si sa ti-o dezleg tie?"
17. Si a plans ea inaintea lui sapte zile, cat a tinut ospatul la ei. In sfarsit in ziua a saptea i-a dezlegat-o caci ea il ruga staruitor.
18. Iar ea a spus dezlegarea ghicitorii fiilor poporului sau. Si iata in ziua a saptea, inainte de rasaritul soarelui, au zis catre oamenii cetatii: "Ce e mai dulce ca mierea si ce e mai tare ca leul?" Si el le-a zis: "De nu ati fi arat cu juninca mea, ghicitoarea mea n-o mai ghiceati voi".
19. Atunci s-a coborat peste el Duhul Domnului si s-a dus in Ascalon si, ucigand acolo treizeci de oameni, a dezbracat de pe ei hainele si a dat randurile de haine celor ce au ghicit ghicitoarea sa. Si s-a aprins mania lui si s-a dus la casa tatalui sau.
20.
Iar femeia lui Samson s-a maritat cu unul din nuntasii de la nunta sa, care au fost imprejurul lui.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 288

Voteaza:

Faptele lui Samson. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE