Neemia imputernicit a zidi Ierusalimul.

1. "In luna Nisan, in anul al douazecilea al regelui Artaxerxe, avand vinul in seama mea, am luat vin si am dat regelui si niciodata, mi se pare, nu m-am aratat trist inaintea lui.
2. Dar regele mi-a zis: "De ce este trista fata ta? De bolnav, nu esti bolnav! Se vede ca ai vre-o intristare la inima!"
3. Si m-am speriat strasnic si am raspuns regelui: "in veci sa traiasca regele! Cum sa nu fie trista fata mea, cand cetatea, casa mormintelor parintilor mei, este pustiita si portile ei arse cu foc!"
4.
"Si ce doresti tu?" - intreba regele. Eu insa, dupa ce m-am rugat Dumnezeului ceresc, am zis catre rege:
5. "De binevoieste regele si de are robul tau trecere la tine, atunci trimite-ma in Iuda, la cetatea unde sunt mormintele parintilor mei, ca sa o zidesc".
6. Iar regele si regina, care sedea langa el, mi-au zis: "Cat timp are sa dureze calatoria ta si cand ai sa te intorci?" Si dupa ce am aratat cat timp am sa lipsesc, regele a binevoit sa ma trimita in Iuda.
7. La plecare insa am zis catre rege: "De binevoieste regele, sa-mi dea scrisori catre guvernatorii de peste fluviu, ca sa-mi dea drumul sa pot ajunge in Iuda,
8. Precum si o scrisoare catre Asaf, pazitorul padurilor regelui, ca sa-mi dea lemn pentru portile cetatii, cele dinspre templul Domnului, si pentru zidul cetatii si pentru casa mea de locuit". Si mi-a dat regele scrisori, pentru ca mana binefacatoare a Dumnezeului meu era peste mine.
9. Si am mers la guvernatorii de peste fluviu si le-am dat scrisorile regelui. Regele insa trimisese cu mine capetenii militare cu calareti.
10. Dar cand au auzit de aceasta Sanbalat Horonitul si Tobie, robul amonit, le-a parut foarte rau ca a. venit un om sa se ingrijeasca de binele fiilor lui Israel.
11. Iar dupa ce am ajuns la Ierusalim si am stat acolo trei zile,
12. M-am sculat noaptea cu putini oameni ai mei sa cercetez cetatea. Nu spusesem insa nimanui ce-mi daduse Dumnezeu in gand sa fac pentru Ierusalim si nu se afla acolo la mine nici o vita, decat numai aceea pe care incalecasem eu.
13. Si am iesit atunci noaptea pe Poarta Vaii si m-am indreptat spre izvorul Dragonului si spre Poarta Gunoiului si am cercetat zidurile Ierusalimului cele stricate si portile lui cele arse.
14. Si m-am apropiat de poarta Izvorului si de iazul Regelui, dar nu era ioc sa treaca dobitocul care ma purta.
15. Si de aceea m-am suit inapoi pe vale si am cercetat din nou zidurile si, intrand tot pe Poarta Vaii, m-am inapoiat.
16. Capeteniile insa nu stiau unde fusesem eu si ce facusem. Pana atunci eu nu spusesem nimic nici Iudeilor, nici preotilor, nici celor mai de seama, nici capeteniilor, nici celorlalti care se indeletniceau cu felurite lucrari.
17. Atunci insa le-am zis: "Voi vedeti in ce stare rea ne aflam: Ierusalimul este daramat si portile lui mistuite de foc. Hai sa zidim zidurile Ierusalimului si nu vom mai fi de batjocura!"
18. Si le-am istorisit cum mana binefacatoare a lui Dumnezeu fusese peste mine si cum mi-a vorbit regele. Atunci ei au zis: "Hai sa zidim!" Si s-au intarit ei in aceasta hotarare buna.
19. Dar auzind despre aceasta, Sanbalat Horonitul, Tobie, robul amonit si Ghesem Arabul au ras de noi si cu dispret ne-au zis: "Ce v-ati apucat sa faceti voi aici? Nu cumva ganditi sa va razvratiti impotriva regelui?"Dumnezeul cel ceresc ne va ajuta, le raspunsei eu.
Noi, slujitorii Lui, ne vom apuca de zidit, iar voi n-aveti nici parte, nici drept, nici pomenire in Ierusalim".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 303

Voteaza:

Neemia imputernicit a zidi Ierusalimul. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE