Calatoria lui Tobie; prinderea pestelui, luarea maruntaielor lui pentru vindecari si sfatul ingerului pentru casatorie.

1. Iar calatorii au ajuns seara la fluviul Tigru si s-au oprit peste noapte acolo.
2. Si tanarul s-a dus sa se spele, dar din fluviu a sarit un peste si a vrut sa inghita pe tanar.
3.
Atunci ingerul a zis catre el: :Prinde acest peste!" Si tanarul a apucat pestele si l-a tarat pe uscat.
4. Si i-a zis ingerul: "Spinteca pestele si i-ai inima, ficatul si fierea, si pastreaza-le!"
5. Si a facut tanarul cum i-a zis ingerul, iar pestele l-au fript si l-au mancat.
6. Si au plecat amandoi mai departe si au ajuns la Ecbatana.
7. Si a zis tanarul catre inger: "Frate Azaria, pentru ce sunt bune ficatul, inima si fierea acestui peste?"
8. Si acela i-a raspuns: "De-l chinuie pe cineva un demon sau un duh rau, se afuma barbatul sau femeia aceea cu inima si ficatul si nu-l va mai munci.
9. Iar cu fierea se unge la ochi omul care are albeata, si se vindeca".
10. Iar daca s-au apropiat de Ecbatana,
11. A zis ingerul catre tanar: "Frate, acum avem sa poposim la Raguel, ruda ta, care are o fata cu numele Sara.
12. Am sa vorbesc de ea ca sa ti-o dea de femeie, ca tie ti-e dat s-o mostenesti, fiindca esti din neamul ei, iar fata este frumoasa si desteapta.
13. Deci, sa ma asculti pe mine, ca eu am sa graiesc cu tatal ei, si cand ne vom intoarce din Raghes vom face nunta. Eu cunosc pe Raguel. El n-are sa vrea s-o dea dupa barbat strain, impotriva legii lui Moise, fiindca s-ar face vinovat de moarte, caci mostenirea se cuvine s-o primesti tu, iar nu altul".
14. Atunci tanarul a zis catre inger: "Frate Azaria, eu am auzit ca aceasta fata a fost maritata cu sapte barbati si ca toti au pierit in camera de nunta. Eu insa sunt singur la tata si ma tem ca nu cumva intrand la ea sa mor ca si ceilalti. Pe ea o iubeste un demon care nu face rau nimanui, decat numai celor ce se apropie de ea.
15. Si de aceea ma tem ca nu cumva sa mor si sa cobor viata tatalui si a mamei mele in mormant prin intristarea dupa mine, caci ei n-au alt fiu care sa-i ingroape".
16. Si i-a zis ingerul: "Oare ai uitat cuvintele pe care ti le-a spus tatal tau, ca sa-ti iei femeie din neamul tau? Asculta-ma deci pe mine, frate. Ea trebuie sa fie femeia ta, iar de demon nu te nelinisti! Chiar in noaptea aceasta au sa ti-o dea de femeie.
17. Deci, cand vei intra in camera de nunta, sa iei catuia, sa pui in ea inima si ficatul pestelui si sa afumi; si demonul va simti mirosul si se va departa si nu se va mai intoarce niciodata,
18. Si cand va trebui sa te apropii de ea, ridicati-va amandoi si sa strigati catre milostivul Dumnezeu, si El va va mantui si va va milui. Nu te teme, caci ea este menita din veac pentru tine si tu o vei mantui, si ea va merge cu tine, si stiu ca vei avea de la ea copii".
19.
Si ascultand Tobie acestea, a iubit-o si sufletul lui s-a lipit de ea foarte.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 253

Voteaza:

Calatoria lui Tobie; prinderea pestelui, luarea maruntaielor lui pentru vindecari si sfatul ingerului pentru casatorie. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE