Orbirea lui Tobit si rabdarea lui.

l. Iar cand m-am intors eu la casa mea si mi-au fost dati inapoi Ana, femeia mea, si fiul meu, Tobie, in ziua Cincizecimii, sarbatoarea Saptamanilor, s-a pregatit la mine un pranz bun si m-am asezat la masa.
2. Si vazand eu multele mancaruri, am zis catre fiul meu: "Mergi si adu sa manance cu noi un sarac cu inima credincioasa, dintre fratii nostri, robi in Ninive, iar eu te astept".
3.
Si a venit el si a zis: "Tata, unul din neamul nostru este sugrumat si aruncat in piata".
4. Atunci eu, in loc sa stau sa mananc, am iesit repede si l-am dus intr-o casa pana dupa asfintitul soarelui.
5. Si apoi, intorcandu-ma, m-am spalat si mi-am mancat painea cu intristare.
6. Atunci mi-am adus aminte de proorocia lui Amos, care zice: "Praznuirile voastre se vor preface in jale si toate cantarile voastre in tanguire". Si am plans.
7. Iar daca a asfintit soarele, m-am dus si, sapand o groapa, l-am ingropat.
8. Vecinii insa radeau de mine si ziceau: "Tot nu se teme ca va fi ucis pentru fapta asta; a mai fost fugar si iata iar se apuca de ingropat mortii".
9. Si chiar in noaptea aceea, dupa ce m-am intors de la inmormantare, fiind necurat, m-am culcat sa dorm afara linga zidul curtii, cu fata descoperita.
10. Si n-am bagat de seama ca pe zid erau vrabii. Si pe cand stam cu ochii deschisi, vrabiile au lasat de sus necuratie in ochii mei si am facut albeata. Si m-am dus eu la doctori, pentru ingrijire. Ei mi-au uns ochii cu o alifie, dar am ramas orb. Fratii au ramas adanc intristati de aceasta. Ahiacar a purtat grija de intretinerea mea timp de doi ani, inainte de a pleca la Elimaida.
11. Si atunci Ana, femeia mea, a luat de lucru ca muncitoare, sa toarca lana si sa teasa panza.
12. Ea aducea lucrul facut si i se platea; si o data, peste plata, a primit ca dar un ied pentru mancare.
13. Si venind acasa, iedul a inceput sa zbiere; si eu am intrebat pe femeie: "De unde este iedul acesta? Nu cumva este de furat? Da-l stapanului lui, caci nu se cuvine sa mancam de furat".
14. Atunci ea mi-a raspuns: "Mi-a fost daruit peste plata". Si eu n-am crezut-o si i-am zis sa-l dea stapanului si m-am inrosit inaintea ei. Ea insa mi-a raspuns: "Unde-ti sunt milosteniile si faptele tale cele bune? Toata lumea stie ce ti-au adus".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 274

Voteaza:

Orbirea lui Tobit si rabdarea lui. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE