Plangerea proorocului. Amenintari de la Dumnezeu.

1. O, cine va da capului meu apa si ochilor mei izvoare de lacrimi, ca sa plang ziua si noaptea pe cei loviti ai fiicei poporului meu?
2. O, de mi-ar da cineva un adapost de calatori in pustiu, as parasi pe poporul meu si m-as duce de la ei, caci eu totii sunt niste desfranati si ceata de defaimatori!
3. "Ca un arc isi incordeaza limbile lor pentru minciuna si se intaresc pe pamant prin nedreptate, ca trec de la rau la mai rau si pe Mine nu Ma cunosc, zice Domnul.
4.
Paziti-va fiecare de prietenul vostru si nu va incredeti in nici unul din fratii vostri, ca fiecare frate pune piedica celuilalt si fiecare prieten imprastie clevetiri.
5. Fiecare insala pe prietenul sau si nu spune adevarul; si-au deprins limba la minciuna si viclenesc pana obosesc.
6. Tu traiesti in mijlocul viclenilor si ei din pricina vicleniei nu Ma cunosc pe Mine", zice Domnul.
7. De aceea, asa zice Domnul Savaot: "Ii voi topi si-i voi incerca; oare ce altceva pot sa fac Eu cu fiica poporului Meu?
8. Limba lor este sageata ucigatoare si graieste viclenii; cu buzele lor graiesc prietenos catre aproapele lor, iar in inima ei fauresc catuse.
9. E cu putinta, oare, sa nu-i pedepsesc pentru aceasta, zice Domnul, si sufletul Meu sa nu se razbune pe un popor ca acesta?
10. Pentru munti voi ridica plangere si bocet si pentru pasunile pustiului ma voi tangui, pentru ca vor fi arse, si nimeni nu va mai umbla pe acolo si nu se va mai auzi glasul turmelor; de la pasarile cerului si pana la animale toate s-au imprastiat si s-au dus!
11. Si voi face Ierusalimul o movila de pietre si salas sacalilor, iar cetatile lui Iuda le voi face pustietate fara locuitori".
12. Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea?
13. Si Domnul a raspuns: "Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si n-au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas,
14. Ci au umblat dupa indaratnicia inimii lor si in urma lui Baal, cum i-au invatat parintii lor".
15. De aceea, asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: "Iata, ii voi hrani cu pelin si le voi da sa bea apa cu fiere, si-i voi risipi printre popoarele
16. Pe care nu le-au cunoscut nici ei, nici parintii lor, si voi trimite pe urma lor sabie pana ii voi pierde".
17. Asa zice Domnul Savaot: "Ganditi-va si chemati bocitoare ca sa boceasca; trimiteti la cele mai istete in asemenea lucru, ca sa vina!"
18. Sa se grabeasca dar a inalta o cantare de jale pentru noi, ca sa curga lacrimi din ochii nostri si din genele noastre sa curga apa.
19. Caci glas de plangere se aude din Sion, zicand: "Cat suntem de prapaditi si cat de cumplit batjocoriti, ca trebuie sa parasim tara, pentru ca locuintele noastre au fost daramate!
20. Asadar, femei, ascultati cuvantul Domnului si sa ia aminte urechea voastra la cuvantul gurii Lui! invatati pe fiicele voastre a boci si una pe alta sa se invete cantece de bocet,
21. Ca iata moartea intra pe ferestrele noastre si da navala in casele noastre, ca sa piarda pe copiii din ulita si pe tinerii din piete;
22. Si vor cadea trupurile oamenilor ca gunoiul aruncat pe ogor si ca snopii in urma seceratorului, si nu va fi cine sa-i stranga".
23. Asa zice Domnul: "Sa nu se laude cel intelept cu intelepciunea sa, sa nu se laude cel puternic cu puterea sa, nici cel bogat sa nu se laude cu bogatia sa;
24. Ci de se lauda cineva, sa se laude numai cu aceea ca pricepe; si Ma cunoaste ca Eu sunt Domnul, Cel ce fac mila si judecata si dreptate pe pamant, caci numai aceasta este placut inaintea Mea, zice Domnul.
25. Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi cerceta pe toti cei taiati si netaiati imprejur:
26.
Egiptul si Iuda, Edomul si pe fiii lui Amon, Moabul si pe toti locuitorii pustiului, care-si tund parul imprejurul fruntii lor, caci toate aceste popoare sunt netaiate imprejur, iar casa lui Israel toata este cu inima netaiata imprejur".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 233

Voteaza:

Plangerea proorocului. Amenintari de la Dumnezeu. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE