Sfatul lui Ieremia de a se supune imparatului Babilonului.

1. La inceputul domniei lui Ioiachim, fiul lui Iosia, retele lui Iuda, a fost de la Domnul catre Ieremia acest cuvant:
2. "Asa mi-a zis Domnul: Fa-ti catuse si jug si le pune pe grumaz;
3. Trimite la fel regelui iui Iuda si regelui Moabului, regelui fiilor lui Amon, regelui Tirului si regelui Sidonului, prin solii care au venit in Ierusalim la Sedechia, regele Ierusalimului;
4. Si porunceste-le sa spuna stapanilor lor: Iata ce zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel, asa sa spuneti stapanilor vostri:
5.
"Eu am facut pamantul si pe om si vietuitoarele cele de pe fata pamantului cu puterea Mea cea mare si cu bratul Meu cel puternic si l-am dat cui am vrut.
6. Si acum voi da toate tarile acestea in mana lui Nabucodonosor, regele Babilonului, robul Meu, ba si fiarele campului le voi da lui spre slujba;
7. Toate popoarele vor sluji lui si fiului lui si fiului fiului lui, pana cand ii va veni vremea si lui si tarii lui; ii vor sluji popoare multe si regi mari.
8. Daca vreun popor sau vreun regat nu va voi sa-i slujeasca lui Nabucodonosor, regele Babilonului, si nu-si va pleca grumazul sau sub jugul regelui Babilonului, pe acel popor il voi pedepsi cu sabie, cu foamete si cu ciuma, pana-l voi starpi cu mana lui, zice Domnul.
9. Iar voi sa nu ascultati pe proorocii vostri, pe ghicitorii vostri, pe visatorii vostri, pe vrajitorii vostri si pe-ai vostrii cititori de stele care va zic: "Nu veti sluji regelui Babilonului",
10. Ca acestia va prezic minciuna, ca sa va departeze din tara voastra si ca Eu sa va izgonesc, ca sa pieriti.
11. Iar pe poporul care-si va pleca grumazul sub jugul regelui Babilonului si i se va supune, il voi lasa in pamantul sau si-l va lucra si va trai pe el", zice Domnul.
12. Si lui Sedechia, regele lui Iuda, i-am grait toate cuvintele acestea si am zis: "plecati-va grumazul sub jugul regelui Babilonului si slutiti-i lui si poporului. lui si veti trai.
13. De ce sa mori tu si poporul tau de sabie, de foamete si de ciuma, cum a zis Domnul de poporul acela, care nu va sluti regelui Babilonului?
14. Si sa nu ascultati cuvintele proorocilor care va zic:
15. "Nu veti sluji regelui Babilonului, ca minciuna va prezic si nici nu i-am trimis Eu, zice Domnul; ei va profetesc mincinos in numele Meu, ca sa va izgonesc si sa pieriti si voi si proorocii vostri, care va proorocesc".
16. Preotilor si poporului intreg le-am grait acestea: "Asa zice Domnul: Nu ascultati cuvintele proorocilor vostri care va proorocesc si va zic: Iata, curand vor fi intoarse de la Babilon vasele templului Domnului, ca minciuna va proorocesc.
17. Nu-i ascultati, ci slujiti regelui Babilonului si veti trai. De ce sa duceti cetatea aceasta la pustiire?
18. Iar daca sunt ei prooroci si daca au ei cuvantul Domnului, atunci sa mijloceasca inaintea Domnului Savaot ca vasele ramase in templul Domnului si in casa regelui lui Iuda si in Ierusalim sa nu treaca la Babilon.
19. Ca asa zice Domnul Savaot de stalpi, de baia cea de arama, de postamente si de celelalte lucruri care au ramas in cetatea aceasta,
20. Si pe care Nabucodonosor, regele Babilonului, nu le-a luat cand a dus din Ierusalim la Babilon pe Iehonia, fiul lui Ioiachim, regele lui Iuda, si pe toti ii insemnati din Iuda si din Ierusalim;
21. Asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel, despre vasele care au ramas in templul Domnului si in casa regelui lui Iuda si in Ierusalim:
22.
"Vor fi duse si acelea la Babilon si vor ramane acolo pana in ziua cand le voi cauta Eu si le voi scoate si le voi intoarce la locul acesta, zice Domnul".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 238

Voteaza:

Sfatul lui Ieremia de a se supune imparatului Babilonului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE