Altarul jertfelor si împrejmuirea cortului.

l. "Sa faci un jertfelnic din lemn de salcam, lung de cinci coti, lat de cinci coti. Jertfelnicul sa fie în patru colturi si înaltimea lui de trei coti.
2. În cele patru colturi ale lui sa faci coarne.
Coarnele sa fie ca rasarite din el si sa-l îmbraci cu arama.
3. Apoi sa-i faci caldari pentru pus cenusa, lopatele, lighene, furculite si cleste. Toate uneltele acestea sa le faci de arama.
4. Sa faci jertfelnicului o împletitura, un fel de camasa din sarma de arama, si la împletitura aceasta sa faci, în cele patru colturi ale ei, patru inele de arama.
5. Sa îmbraci cu camasa aceasta partea de jos a jertfelnicului, ca sa fie împletitura pana la jumatatea jertfelnicului.
6. Sa faci pentru jertfelnic parghii, din lemn de salcam, si sa le îmbraci cu arama.
7. Drugii acestia sa-i vari prin inele, pe o parte si pe alta a jertfelnicului, ca sa poata fi purtat.
8. Iar jertfelnicul sa-l faci de scanduri, gol înauntru. Dupa cum ti s-a aratat în munte, asa sa-l faci.
9. Cortului sa-i faci curte. Pe partea dinspre miazazi, perdelele sa fie de în rasucit, lungi de o suta de coti numai pe partea aceasta.
10. Pentru ele sa faci douazeci de stalpi si pentru ei douazeci de postamente de arama; carligele la stalpi si verigile lor sa fie de argint.
11. Tot asa si pe latura dinspre miazanoapte sa fie perdele de o suta de coti în lungime si la ele douazeci de stalpi, iar sub ei douazeci de postamente de arama; carligele si verigile stalpilor sa fie de argint.
12. În latul curtii, pe partea dinspre asfintit, sa fie perdelele lungi de cincizeci de coti si la ele zece stalpi si la stalpi zece postamente.
13. Tot de cincizeci de coti sa fie perdelele din latul curtii în partea dinainte, cea dinspre rasarit; si la ele zece stalpi si sub ei zece postamente.
14. Din acestia, cincisprezece coti la un capat al laturii sa fie perdelele, cu trei stalpi ai lor si cu trei postamente,
15. Si la celalalt capat cincisprezece coti sa fie perdele la fel, cu trei stalpi ai lor si cu trei postamente.
16. Iar la mijloc, poarta curtii, larga da douazeci de coti, sa aiba perdele de lana violeta, stacojie si visinie, rasucita si de în rasucit, cu patru stalpi si patru postamente.
17. Toti stalpii curtii împrejur sa fie ferecati cu argint si uniti cu legaturi de argint, iar postamentele lor sa fie de arama.
18. Asadar lungimea curtii sa fie de o suta de coti, latimea peste tot de cincizeci de coti, înaltimea de cinci coti, perdelele sa fie de în rasucit, iar postamentele stalpilor de arama.
19. Toate lucrurile, toate uneltele si toti tarusii curtii sa fie de arama.
20. Sa poruncesti fiilor lui Israel sa-ti aduca untdelemn curat pentru luminat, stors din masline, ca sa arda sfesnicul în toata vremea, în cortul adunarii, în fata perdelei celei de dinaintea chivotului legii.
21. Sfesnicul îl va aprinde Aaron si fiii lui, de seara pana dimineata, înaintea Domnului. Aceasta e lege vesnica pentru fiii lui Israel din neam în neam".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 189

Voteaza:

Altarul jertfelor si împrejmuirea cortului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE