Asuprirea fiilor lui Israel în Egipt.

l. Numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt împreuna cu Iacov, tatal lor, aducand fiecare toata casa sa, sunt acestea:
2. Ruben, Simeon, Levi si Iuda;
3. Isahar, Zabulon si Veniamin;
4. Dan, Neftali, Gad si Aser.

5. Sufletele însa iesite din Iacov erau de toate saptezeci si cinci, iar Iosif era de mai înainte în Egipt.
6. Dar au murit si Iosif si toti fratii lui si toti cei de pe vremea lor.
7. Iar fiii lui Israel s-au nascut în numar mare si s-au înmultit, au crescut si s-au întarit foarte, foarte tare, si s-a umplut tara de ei.
8. Dar s-a ridicat alt rege peste Egipt, care nu cunoscuse pe Iosif.
9. Acesta a zis catre poporul sau: "Iata, neamul fiilor lui Israel e multime mare si e mai tare decat noi.
10. Veniti dar sa-i împilam, ca sa nu se mai înmulteasca si ca nu cumva la vreme de razboi sa se uneasca cu vrajmasii nostri si, batandu-ne, sa iasa din tara noastra!"
11. De aceea au pus peste ei supraveghetori de lucrari, ca sa-i împileze cu munci grele. Atunci a zidit Israel cetati tari lui Faraon: Pitom si Ramses, care serveau lui Faraon ca hambare, si cetatea On sau Iliopolis.
12. Însa cu cat îi împilau mai mult, cu atat mai mult se înmulteau si se întareau foarte, foarte tare, asa ca Egiptenii se îngrozeau de fiii lui Israel.
13. De aceea Egiptenii sileau înca si mai strasnic la munca pe fiii lui Israel
14. Si le faceau viata amara prin munci grele, la lut, la caramida si la tot felul de lucru de camp si prin alte felurite munci, la care-i sileau cu strasnicie.
15. Ba, regele Egiptului a poruncit moaselor evreiesti, care se numeau: una Sifra si alta Pua,
16. Si le-a zis: "Cand mositi la evreice, sa luati seama cand nasc: de va fi baiat, sa-l omorati, iar de va fi fata, sa o crutati!"
17. Moasele însa s-au temut de Dumnezeu si n-au facut cum le poruncise regele Egiptului, ci au lasat si pe baieti sa traiasca.
18. Atunci a chemat regele Egiptului pe moase si le-a zis: "pentru ce ati facut asa si ati lasat sa traiasca si copiii de parte barbateasca?"
19. Iar moasele au raspuns lui Faraon: "Femeile evreice nu sunt ca egiptencele, ci ele sunt voinice si nasc pana nu vin moasele la ele".
20. De aceea Dumnezeu a facut bine moaselor, iar poporul lui Israel se înmultea si se întarea mereu.
21. Si fiindca moasele se temeau de Dumnezeu, de aceea El le-a întarit neamul.

22. Atunci Faraon a poruncit la tot poporul sau si a zis: "Tot copilul de parte barbateasca, ce se va naste Evreilor, sa-l aruncati în Nil, iar fetele sa le lasati sa traiasca toate!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 283

Voteaza:

Asuprirea fiilor lui Israel în Egipt. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE