Facerea cortului

1. "Cortul însa sa-l faci din zece covoare de în rasucit si de matase violeta, stacojie si visinie; în tesatura lor sa faci chipuri de heruvimi alese cu iscusinta.
2. Lungimea fiecarui covor sa fie de douazeci si opt de coti, si latimea fiecarui covor sa fie de patru coti: toate covoarele sa aiba aceeasi masura.
3.
Cinci covoare se vor uni la un loc si celelalte cinci iar se vor uni la un loc.
4. Apoi sa faci cheotori de matase violeta, pe marginea covorului din capatul jumatatii întai de acoperis, si tot asemenea cheotori sa faci pe marginea covorului din urma de la cealalta jumatate de acoperis.
5. Cincizeci de cheotori sa faci la un covor si pe marginea covorului ce are a se uni cu el sa faci tot cincizeci de cheotori. Cheotorile acestea sa raspunda unele cu altele.
6. Sa faci cincizeci de copci din aur si cu copcile acestea sa unesti cele doua jumatati de acoperis, si asa va fi acoperisul cortului o singura bucata.
7. Apoi sa faci covoare din par de capra, ca sa acoperi cortul. Unsprezece covoare de acestea sa faci.
8. Lungimea unui covor sa fie de treizeci de coti, si latimea unui covor sa fie de patru coti; cele unsprezece covoare sa aiba toate aceeasi masura.
9. Sa unesti între ele cinci covoare si celelalte sase covoare iar sa le unesti între ele. Jumatatea din al saselea covor sa o îndoi în partea de dinainte a cortului.
10. Sa faci cincizeci de cheotori pe marginea covorului din capatul unei jumatati, ca sa se poata uni cu cealalta jumatate; si alte cincizeci de cheotori sa faci la marginea celeilalte jumatati de acoperis, care trebuie unita cu cea dintai.
11. Sa faci apoi cincizeci de copci din arama si sa vari copcile acestea în cheotori si sa unesti cele doua jumatati de acoperis, ca sa fie unul singur.
12. Iar prisosul de acoperis, o jumatate de covor, care prisoseste de la acoperisul cortului, sa atarne în partea dindarat a cortului.
13. Partea însa din lungimea acoperisului, care prisoseste de o parte si de alta a cortului, sa atarne peste peretii cortului, de o parte un cot si de alta un cot, ca sa-i apere.
14. Dupa aceea sa faci cortului un acoperis de piei rosii de berbec si înca un acoperis de piei de vitel de mare pe deasupra.
15. Sa faci apoi pentru cort scanduri din lemn de salcam, ca sa stea în picioare.
16. Fiecare scandura sa o faci lunga de zece coti si lata de un cot si jumatate sa fie fiecare scandura.
17. O scandura sa aiba doua cepuri la capat, unul în dreptul altuia. Asa sa faci la toate scandurile cortului.
18. Si scanduri de acestea pentru cort sa faci douazeci, pentru latura dinspre miazazi.
19. Sub aceste douazeci de scanduri sa faci patruzeci de postamente de argint: cate doua postamente sub o scandura, pentru cele doua cepuri ale ei si doua postamente pentru alta scandura, pentru cele doua cepuri ale ei.
20. Douazeci de scanduri sa faci pentru cealalta latura, dinspre miazanoapte.
21. Si pentru acestea sa faci patruzeci de postamente de argint, cate doua postamente sub o scandura si doua postamente pentru alta scandura;
22. Iar pentru partea dindarat a cortului, care vine spre asfintit, sa faci sase scanduri.
23. Si doua scanduri sa faci pentru unghiurile cortului din partea dindarat a lui.
24. Acestea sa fie de doua ori mai groase si sus unite prin cate un inel. Asa trebuie sa fie amandoua la fel pentru amandoua unghiurile.
25. Si asa vor fi opt scanduri în partea dindarat a cortului si pentru cele saisprezece postamente de argint, cate doua postamente sub fiecare scandura, pentru cele doua cepuri ale ei.
26. Sa faci apoi parghii din lemn de salcam: cinci parghii pentru scandurile de pe o latura a cortului,
27. Cinci parghii pentru scandurile de pe cealalta latura a cortului si cinci parghii pentru scandurile din partea de la fundul cortului, care vine spre asfintit.
28. Iar parghia din mijloc va trece prin scanduri de la un capat la celalalt al cortului.
29. Scandurile sa le îmbraci cu aur; inelele, prin care se vara parghiile, sa le faci de aur si sa îmbraci cu aur si parghiile.
30. Si asa sa înjghebezi cortul dupa modelul care ti s-a aratat în acest munte.
31. Sa faci o perdea de în rasucit si de matase violeta, stacojie si visinie, rasucita, iar în tesatura ei sa aiba chipuri de heruvimi alese cu iscusinta;
32. Si s-o atarni cu verigi de aur pe patru stalpi din lemn de salcam, îmbracati cu aur si asezati pe patru postamente de argint.
33. Dupa ce vei prinde perdeaua în copci, sa aduci acolo dupa perdea chivotul legii si perdeaua va va desparti astfel sfanta de sfanta sfintelor.
34. La chivotul legii din sfanta sfintelor sa pui capacul.
35. Iar dincoace, în afara de perdea, sa pui masa si în fata mesei sa pui sfesnicul; în partea de miazazi a cortului sa-l pui. Masa însa s-o pui în partea de miazanoapte a cortului.
36. Apoi sa faci o perdea la usa cortului, de matase violeta, stacojie si visinie, rasucita si de în rasucit, cu flori alese în tesatura ei.
37. Pentru perdeaua aceasta sa faci cinci stalpi din lemn de salcam si sa-i îmbraci cu aur. La ei sa faci verigi de aur si sa torni pentru ei cinci postamente de arama".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 150

Voteaza:

Facerea cortului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE