Moise.

l. Un om oarecare, din semintia lui Levi, si-a luat femeie din fetele lui Levi.
2. Femeia aceea a luat în pantece si a nascut un baiat si, vazand ca e frumos, l-a ascuns vreme de trei luni.
3.
Dar, fiindca nu putea sa-l mai doseasca, a luat mama lui un cos de papura si l-a uns cu catran si cu smoala si punand copilul în el l-a asezat în papuris, la marginea raului.
4. Iar sora copilului pandea de departe ca sa vada ce are sa i se întample.
5. Atunci s-a pogorat fata lui Faraon la rau sa se scalde, si roabele ei o însorira pe malul raului. Si vazand cosul în papuris, ea a trimis pe una din roabele sale sa-l aduca.
6. Si, deschizandu-l, a vazut copilul: era un baiat care plangea. Atunci i s-a facut mila de el fetei lui Faraon si a zis: "Acesta este dintre copiii Evreilor".
7. Iar sora copilului a zis catre fata lui Faraon: "Voiesti sa ma duc sa-ti chem o doica dintre evreice, ca sa alapteze copilul?"
8. Fata lui Faraon i-a zis: "Du-te!" Si s-a dus copila si a chemat pe mama pruncului.
9. Atunci fata lui Faraon i-a zis: "Ia-mi copilul acesta si mi-l alapteaza, ca eu am sa-ti platesc! " si a luat femeia copilul si l-a alaptat.
10. Dupa ce a crescut copilul, doica l-a dus la fata lui Faraon si i-a fost ca fiu si i-a pus numele Moise, pentru ca îsi zicea: "Din apa l-am scos!"
11. Iar dupa multa vreme, cand se facuse mare, Moise a iesit la fiii lui Israel, fratii sai, si a vazut muncile lor cele grele. Cu prilejul acesta a vazut el pe un egiptean ca batea pe un evreu dintre fiii lui Israel, fratii sai;
12. Si cautand încoace si încolo si nevazand pe nimeni, el a ucis pe egiptean si l-a ascuns în nisip.
13. Apoi iesind iarasi a doua zi, a vazut doi evrei certandu-se si a zis asupritorului: "pentru ce bati pe aproapele tau?"
14. Acela însa i-a raspuns: "Cine te-a pus capetenie si judecator peste noi? Nu cumva vrei sa ma omori si pe mine, cum ai omorat ieri pe egipteanul acela?" Si s-a spaimantat Moise si a zis: "Cu adevarat s-a vadit fapta aceasta!"
15. Iar daca a aflat Faraon de fapta aceasta, el a voit sa ucida pe Moise. Moise însa a fugit de la fata lui Faraon si s-a dus în tara Madian; si sosind în tara Madian, s-a oprit la o fantana.
16. Preotul din Madian însa avea sapte fete, care pasteau oile tatalui lor. Si venind acestea au scos apa si au umplut adapatorile, ca sa adape oile tatalui lor.
17. Dar pastorii venind, le-au alungat. Atunci s-a sculat Moise si le-a aparat, le-a scos apa si le-a adapat oile.
18. Mergand ele la tatal lor Raguel, acesta le-a zis: "Cum de ati venit astazi asa de curand?"
19. Iar ele au zis: "Un egiptean oarecare ne-a aparat de pastori, ne-a scos apa si ne-a adapat oile noastre!"
20. Zis-a acela catre fiicele sale: "Dar unde este acela? De ce l-ati lasat? Chemati-l si dati-i sa manance paine!"
21. Si a ramas Moise la omul acela si i-a dat pe fiica sa Sefora de sotie.
22. Aceasta, luand în pantece, a nascut un fiu si i-a pus Moise numele Gherson, zicand: "Am ajuns pribeag în tara straina". Si luand iarasi în pantece, femeia a nascut alt fiu si i-a pus numele Eliezer, pentru ca si-a zis: "Dumnezeul tatalui meu mi-a fost ajutor si m-a scapat din mana lui Faraon".
23. Apoi, dupa trecere de vreme multa, a murit regele Egiptului, de care fugise Moise. Fiii lui Israel însa gemeau sub povara muncilor si strigau si strigarea lor din munca s-a suit pana la Dumnezeu.
24. Auzind suspinele lor, Dumnezeu Si-a adus aminte de legamantul Sau pe care îl facuse cu Avraam, cu Isaac si cu Iacov.
25. De aceea a cautat Dumnezeu spre fiii lui Israel si S-a gandit la ei.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 175

Voteaza:

Moise. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE