Moise se roaga pentru popor. Doreste sa vada slava Domnului.

1. Apoi a zis Domnul catre Moise: "Du-te de aici tu si poporul tau, pe care l-ai scos din pamantul Egiptului, si suiti-va în pamantul, pentru care M-am jurat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, zicand: Urmasilor vostri îl voi da.
2. Eu voi trimite înaintea ta pe îngerul Meu si va izgoni pe Canaanei, pe Amorei, pe Hetei, pe Ferezei, pe Gherghesei, pe Hevei si pe Iebusei,
3. Si te voi duce în tara unde curge lapte si miere.
Dar Eu nu voi merge în mijlocul vostru, ca sa nu va pierd pe cale, pentru ca sunteti popor îndaratnic!
4. Auzind însa acest cuvant grozav, poporul a plans cu jale si nimeni n-a mai pus pe sine podoabele sale.
5. Caci Domnul zisese lui Moise: "Spune fiilor lui Israel: Voi sunteti popor îndaratnic. De voi merge Eu în mijlocul vostru, într-o clipeala va voi pierde. Dezbracati acum de pe voi hainele voastre cele frumoase si podoabele voastre si voi vedea ce voi face cu voi".
6. Atunci fiii lui Israel au dezbracat de pe ei podoabele lor si hainele cele frumoase cand au plecat de la Muntele Horeb.
7. Iar Moise, luandu-si cortul, l-a întins afara din tabara, departe de ea, si-l numi cortul adunarii; si tot cel ce cauta pe Domnul venea la cortul adunarii, care se afla afara din tabara.
8. Si cand se îndrepta Moise spre cort, tot poporul se scula si sta fiecare la usa cortului sau si se uita dupa Moise, pana ce intra el în cort.
9. Iar dupa ce intra Moise în cort, se pogora un stalp de nor si se oprea la intrarea cortului si Domnul graia cu Moise.
10. Si vedea tot poporul stalpul cel de nor, care statea la usa cortului, si se scula tot poporul si se închina fiecare din usa cortului sau.
11. Domnul însa graia cu Moise fata catre fata, cum ar grai cineva cu prietenul sau. Dupa aceea Moise se întorcea în tabara; iar tanarul sau slujitor Iosua, fiul lui Navi, nu parasea cortul.
12. Atunci a zis Moise catre Domnul: "Iata, Tu îmi spui: Du pe poporul acesta, dar nu mi-ai descoperit pe cine ai sa trimiti cu mine, desi mi-ai spus: Te cunosc pe nume si ai aflat bunavointa înaintea ochilor Mei.
13. Deci, de am aflat bunavointa în ochii Tai, arata-Te sa Te vad, ca sa cunosc si sa aflu bunavointa în ochii Tai si ca acest neam e poporul Tau".
14. Si a zis Domnul catre el: "Eu Însumi voi merge înaintea Ta si Te voi duce la odihna!"
15. Zis-a Moise catre Domnul: "Daca nu mergi Tu Însuti cu noi, atunci sa nu ne scoti de aici;
16. Caci prin ce se va cunoaste cu adevarat ca eu si poporul Tau am aflat bunavointa înaintea Ta? Au nu prin aceea ca Tu sa fii însotitorul nostru? Atunci eu si poporul Tau vom fi cei mai slaviti dintre toate popoarele de pe pamant".
17. Si a zis Domnul catre Moise: "Voi face si ceea ce zici tu, pentru ca tu ai aflat bunavointa înaintea Mea si te cunosc pe tine mai mult decat pe toti".
18. Si Moise a zis: "Arata-mi slava Ta! "
19. Zis-a Domnul catre Moise: "Eu voi trece pe dinaintea ta toata slava Mea, voi rosti numele lui Iahve înaintea ta si pe cel ce va fi de miluit îl voi milui si cine va fi vrednic de îndurare, de acela Ma voi îndura".
20. Apoi a adaugat: "Fata Mea însa nu vei putea s-o vezi, ca nu poate vedea omul fata Mea si sa traiasca".
21. Si iarasi a zis Domnul: "Iata aici la Mine un loc: sezi pe stanca aceasta;
22.
Cand va trece slava Mea, te voi ascunde în scobitura stancii si voi pune mana Mea peste tine pana voi trece;
23. Iar cand voi ridica mana Mea, tu vei vedea spatele Meu, iar fata Mea nu o vei vedea!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 325

Voteaza:

Moise se roaga pentru popor. Doreste sa vada slava Domnului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE