Moise se suie a doua oara pe Muntele Sinai.

l. Apoi a zis Dumnezeu iarasi catre Moise: "Suie-te la Domnul, tu si Aaron, Nadab, Abiud si saptezeci dintre batranii lui Israel si va închinati Domnului de departe.
2. Numai Moise singur sa se apropie de Domnul, iar ceilalti sa nu se apropie; poporul de asemenea sa nu se suie cu el!"
3. A venit deci Moise si a spus poporului toate cuvintele Domnului si legile.
Atunci a raspuns tot poporul într-un glas si a zis: "Toate cuvintele pe care le-a grait Domnul le vom face si le vom asculta!"
4. Iar Moise a scris toate cuvintele Domnului. Si el, sculandu-se dis-de-dimineata, a zidit jertfelnic sub munte si a pus doisprezece stalpi, dupa cele douasprezece semintii ale lui Israel.
5. A trimis apoi tineri dintre fiii lui Israel, de au adus acestia arderi de tot si au jertfit vitei, ca jertfa de izbavire Domnului Dumnezeu.
6. Atunci Moise, luand jumatate din sange, l-a turnat într-un vas, iar cu cealalta jumatate de sange a stropit jertfelnicul.
7. Dupa aceea, luand cartea legamantului, a citit în auzul poporului; iar ei au zis: "Toate cate a grait Domnul le vom face si le vom asculta!"
8. Dupa aceea, luand Moise sangele, a stropit poporul, zicand: "Acesta este sangele legamantului, pe care l-a încheiat Domnul cu voi, dupa toate cuvintele acestea".
9. Apoi s-a suit Moise si Aaron, Nadab, Abiud si saptezeci dintre batranii lui Israel
10. Si au vazut locul unde statea Dumnezeul lui Israel; sub picioarele Lui era ceva, ce semana cu un lucru de safir, curat si limpede ca seninul cerului.
11. Dar El n-a întins mana Sa împotriva alesilor lui Israel, iar ei au vazut pe Dumnezeu, apoi au mancat si au baut.
12. Si a zis Domnul catre Moise: "Suie-te la Mine în munte si fii acolo, ca am sa-ti dau table de piatra, legea si poruncile, pe care le-am scris Eu pentru învatatura lor!"
13. Atunci, sculandu-se Moise împreuna cu Iosua, slujitorul sau, s-a suit în muntele Domnului;
14. Iar batranilor le-a zis: "Ramaneti aici pana ne vom întoarce la voi. Iata Aaron si Or sunt cu voi; de va avea cineva pricina, sa vina la ei".
15. S-a suit deci Moise si Iosua în munte si un nor a acoperit muntele.
16. Slava Domnului s-a pogorat pe Muntele Sinai si l-a acoperit norul sase zile, iar în ziua a saptea a strigat Domnul pe Moise din mijlocul norului.
17. Chipul slavei Domnului de pe varful muntelui era în ochii fiilor lui Israel, ca un foc mistuitor.
18. Si s-a suit Moise pe munte si a intrat în mijlocul norului; si a stat Moise pe munte patruzeci de zile si patruzeci de nopti.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 139

Voteaza:

Moise se suie a doua oara pe Muntele Sinai. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE