Moise trimis din nou la Faraon. Neamul sau.

l. Atunci a zis Domnul catre Moise: "Acum ai sa vezi ce am sa fac lui Faraon, ca sub lucrarea mainii Mele celei tari el îi va lasa si sub lucrarea bratului Meu celui puternic el îi va alunga din pamantul sau".
2. Apoi a grait Domnul cu Moise si a zis catre el: "Eu sunt Domnul
3. Si M-am aratat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov ca Dumnezeu Atotputernic, iar cu numele Meu de Domnul nu M-am facut cunoscut lor.

4. Mai mult: am facut legamant cu ei, ca sa le dau pamantul Canaan, pamantul pribegiei lor, în care rataceau ei.
5. Si, în sfarsit, am auzit suspinul fiilor lui Israel, pe care îi tin Egiptenii în robie, si Mi-am adus aminte de legamantul Meu cu voi.
6. Mergi dar de vorbeste fiilor lui Israel si le spune: Eu sunt Domnul si am sa va scot de la munca cea grea a Egiptenilor si am sa va izbavesc din robia lor; am sa va izbavesc cu brat înalt si cu pedepse mari;
7. Am sa va primesc sa-Mi fiti popor, iar Eu sa va fiu Dumnezeu si voi veti cunoaste ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, Care v-a scos din pamantul Egiptului si de sub munca apasatoare a Egiptenilor.
8. Apoi am sa va duc în pamantul acela pentru care Mi-am ridicat mana sa-l dau lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, si pe care am sa-l dau voua în stapanire, caci Eu sunt Domnul!"
9. Si a grait Moise asa fiilor lui Israel; dar ei n-au ascultat pe Moise din pricina deznadejdii si a greutatii muncilor lor.
10. Si iarasi a grait Domnul cu Moise si i-a zis:
11. "Intra si spune lui Faraon, regele Egiptului, ca sa lase pe fiii lui Israel sa iasa din tara lui!"
12. Dar Moise a grait înaintea Domnului si a zis: "Iata, fiii lui Israel nu ma asculta. Cum, dar, ma va asculta Faraon? Si apoi eu sunt si gangav".
13. Domnul însa a grait lui Moise si Aaron si le-a poruncit sa spuna lui Faraon, regele Egiptului, sa dea drumul fiilor lui Israel din tara Egiptului.
14. Iata acum începatorii familiilor stramosesti: Fiii lui Ruben, întai-nascutul lui Israel: Enoh si Falu, Hetron si Carmi. Acestea sunt familiile lui Ruben.
15. Fiii lui Simeon: Iemuel si Iamin, Ohad si Iachin, Tohar si Saul, fiii canaaneencii. Acestea sunt familiile lui Simeon.
16. Iar numele fiilor lui Levi, însirati cum s-au nascut, sunt acestea: Gherson, Cahat si Merari. Iar anii vietii lui Levi au fost o suta treizeci si sapte.
17. Fiii lui Gherson: Libni si Simei, cu familiile lor.
18. Fiii lui Cahat: Amram, Ithar, Hebron si Uziel. Iar anii vietii lui Cahat au fost o suta treizeci si trei de ani.
19. Fiii lui Merari: Mahli si Musi. Acesta este neamul lui Levi, dupa familiile lui.
20. Amram însa a luat de femeie pe Iochebed, fata unchiului sau, si aceasta i-a nascut pe Aaron si pe Moise, precum si pe Mariam, sora lor. Iar anii vietii lui Amram au fost o suta treizeci si sapte de ani.
21. Fiii lui Ithar: Core, Nefeg si Zicri.
22. Fiii lui Uziel: Misael, Eltafan si Sitri.
23. Iar Aaron si-a luat de sotie pe Elisaveta, fata lui Aminadab si sora lui Naason; aceasta i-a nascut pe Nadab si pe Abiud, pe Eleazar si pe Itamar.
24. Fiii lui Core: Asir, Elcana si Abiasaf. Acestea sunt familiile lui Core.
25. Eleazar, fiul lui Aaron, si-a luat de femeie pe una din fiicele lui Putiel si aceasta i-a nascut pe Finees. Acestia sunt începatorii familiilor stramosesti ale levitilor.
26. Acesta este acel Aaron si acel Moise, carora Dumnezeu le-a zis: "Scoateti pe fiii lui Israel din pamantul Egiptului cu ostirea lor!"
27. Si acestia au spus lui Faraon, regele Egiptului, sa dea drumul fiilor lui Israel din pamantul Egiptului. Acesta este acel Aaron si acesta este acel Moise
28. Din timpul cand a grait Domnul cu Moise în tara Egiptului
29. Si i-a zis lui: "Eu sunt Domnul!" Spune lui Faraon, regele Egiptului, cate-ii vorbesc Eu
30. Iar Moise a raspuns Domnului: "Iata eu sunt greoi la vorba. Cum dar ma va asculta Faraon?"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 140

Voteaza:

Moise trimis din nou la Faraon. Neamul sau. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE