Pregatirea pentru primirea legii.

1. Iar în luna a treia de la iesirea fiilor lui Israel din pamantul Egiptului, chiar în ziua de luna plina, au ajuns în pustia Sinai.
2. Plecase deci Israel de la Rafidim si ajungand în pustia Sinai, au tabarat acolo în pustie, în fata muntelui.
3.
Apoi s-a suit Moise în munte, la Dumnezeu; si l-a strigat Domnul din varful muntelui si i-a zis: "Graieste casei lui Iacov si vesteste fiilor lui Israel asa:
4. "Ati vazut ce am facut Egiptenilor si cum v-am luat pe aripi de vultur si v-am adus la Mine.
5. Deci, de veti asculta glasul Meu si de veti pazi legamantul Meu, dintre toate neamurile Îmi veti fi popor ales ca al Meu este tot pamantul;
6. Îmi veti fi împaratie preoteasca si neam sfant!" Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune fiilor lui Israel".
7. Si venind, Moise a chemat pe batranii poporului si le-a spus toate cuvintele acestea pe care le poruncise Domnul.
8. Atunci tot poporul, raspunzand într-un glas, a zis: "Toate cate a zis Domnul vom face si vom fi ascultatori!" Si a dus Moise cuvintele poporului la Domnul.
9. Iar Domnul a zis catre Moise: "Iata voi veni la tine în stalp de nor des, ca sa auda poporul ca Eu graiesc cu tine, si sa te creada pururea". Iar Moise a spus Domnului cuvintele poporului.
10. Zis-a Domnul catre Moise: "Pogoara-te de graieste poporului sa se tina curat astazi si maine, si sa-si spele hainele,
11. Ca sa fie gata pentru poimaine, caci poimaine Se va pogorî Domnul înaintea ochilor a tot poporul pe Muntele Sinai.
12. Sa-i tragi poporului hotar împrejurul muntelui si sa-i spui: Paziti-va de a va sui în munte si de a va atinge de ceva din el, ca tot cel ce se va atinge de munte va muri.
13. Nici cu mana sa nu se atinga de el, ca va fi ucis cu pietre sau se va sageta cu sageata; nu va ramane în viata, fie om, fie dobitoc. Iar daca se vor îndeparta tunetele si trambitele si norul de pe munte, se vor putea sui în munte".
14. Pogorandu-se deci Moise din munte la popor, el a sfintit poporul si, spalandu-si ei hainele,
15. Le-a zis Moise: "Sa fiti gata pentru poimaine si de femei sa nu va atingeti!"
16. Iar a treia zi, cand s-a facut ziua, erau tunete si fulgere si nor des pe Muntele Sinai si sunet de trambite foarte puternic. Si s-a cutremurat tot poporul în tabara.
17. Atunci a scos Moise poporul din tabara în întampinarea lui Dumnezeu si au stat la poalele muntelui.
18. Iar Muntele Sinai fumega tot, ca Se pogorase Dumnezeu pe el în foc; si se ridica de pe el fum, ca fumul dintr-un cuptor, si tot muntele se cutremura puternic.
19. De asemenea si sunetul trambitei se auzea din ce în ce mai tare; si Moise graia, iar Dumnezeu îi raspundea cu glas.
20. Deci, fiind pogorat Domnul pe Muntele Sinai, pe varful muntelui, a chemat Domnul pe Moise în varful muntelui si s-a suit Moise acolo.
21. Atunci a zis Domnul catre Moise: "Pogoara-te si opreste poporul, ca sa nu navaleasca spre Domnul, sa vada slava Lui, ca vor cadea multi dintre ei.
22. Iar preotii, care se apropie de Domnul Dumnezeu, sa se sfinteasca, ca nu cumva sa-i loveasca Domnul".
23. Zis-a Moise catre Domnul: "Nu se poate ca poporul sa se suie pe Muntele Sinai, pentru ca Tu ne-ai oprit din vreme, si ai zis: Trage hotar împrejurul muntelui si-l sfinteste!"
24. Iar Domnul i-a raspuns: "Du-te si te pogoara si apoi te vei sui împreuna cu Aaron; iar preotii si poporul sa nu îndrazneasca a se sui la Domnul, ca sa nu-i loveasca Domnul".
25. Si s-a pogorat Moise la popor si i-a spus toate.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 228

Voteaza:

Pregatirea pentru primirea legii. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE