Vestirea plagii a zecea.

1. Dupa aceea a zis Domnul catre Moise: "Înca o plaga voi mai aduce asupra lui Faraon si asupra Egiptului si dupa aceea va vor da drumul de aici. Dar cand va vor da drumul, cu grabire va vor alunga de aici.
2. Spune dar poporului în taina, ca fiecare barbat de la vecinul sau si fiecare femeie de la vecina ei sa ceara împrumut vase de argint si vase de aur si haine".

3. Si a dat Domnul poporului Sau trecere înaintea Egiptenilor si acestia le-au împrumutat cele cerute. Dar si Moise ajunsese mare foarte în pamantul Egiptului, înaintea lui Faraon si a slujitorilor lui Faraon si a tot poporul.
4. Si a zis Moise: "Asa graieste Domnul: La miezul noptii voi trece prin Egipt
5. Si va muri tot întaiul nascut în pamantul Egiptului, de la întaiul nascut al lui Faraon, care urmeaza sa sada pe tronul sau, pana la întaiul nascut al roabei de la rasnita si pana la întaiul nascut al dobitoacelor.
6. Si va fi plangere mare în tot pamantul Egiptului, cum n-a mai fost si cum nu va mai fi.
7. Iar la toti fiii lui Israel nici caine nu va latra, nici la om, nici la dobitoc, ca sa cunoasteti ce deosebire face Domnul între Egipteni si Israeliti.
8. Si se vor pogorî toti acesti slujitori ai tai la mine si, închinandu-se mie, vor zice: Iesi împreuna cu tot poporul tau, pe care-l povatuiesti tu. Si dupa aceea voi si iesi". Si a iesit Moise de la Faraon înfierbantat de manie.
9. Apoi a zis Domnul catre Moise: "Nu va va asculta nici acum Faraon, ca sa se înmulteasca semnele Mele si minunile Mele în pamantul Egiptului!"
10. A facut deci Moise si Aaron toate semnele si minunile acestea înaintea lui Faraon. Dar Domnul a învartosat inima lui Faraon si el n-a ascultat sa lase pe Israel sa iasa din pamantul sau.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 223

Voteaza:

Vestirea plagii a zecea. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE