Proorocie impotriva Edomului.

l. Fost-a cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:
2. "Fiul omului, intoarce-ti fata spre muntele Seir si prooroceste impotriva lui,
3. Si spune-i: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata Eu sunt impotriva ta, munte Seir, si-Mi voi intinde mana impotriva ta si te voi face pustiu si nelocuit.
4.
Cetatile tale le voi preface in ruine si tu insuti vei fi pustiit si vei sti ca Eu sunt Domnul;
5. Fiindca ai dusmanie vesnica si ai dat pe fiii lui Israel in mana sabiei in timpul necredintei lor, in vremea pieirii desavarsite,
6. De aceea, precum este adevarat ca Eu sunt viu, zice Domnul Dumnezeu, tot asa este de adevarat ca te voi umple de sange si sangele te va urmari; si pentru ca tu n-ai urat varsarea de sange, de aceea sangele te va si urmari.
7. Voi face muntele Seir o singuratate si un pustiu; voi nimici pe oricine strabate tara.
8. Si voi umple inaltimile lui de ucisii lui. Pe dealurile tale, in vaile tale si in toate vagaunile tale vor cadea rapusi de sabie.
9. Te voi face pustiu vesnic si in cetatile tale nu vor mai trai oameni, si veti sti ca Eu sunt Domnul.
10. De vreme ce tu ai zis: "Aceste doua popoare si aceste doua tari vor fi ale mele si le voi stapani", cu toate ca Domnul era acolo,
11. De aceea precum este adevarat ca Eu sunt viu, zice Domnul Dumnezeu, tot asa este de adevarat ca Ma voi purta cu tine dupa masura urii tale si a pizmei tale, pe care le-ai aratat catre ele, si Ma voi face cunoscut lor, cand te voi judeca.
12. Atunci vei sti ca Eu, Domnul, am auzit toate hulele tale pe care le-ai rostit impotriva muntilor lui Israel, zicand: "S-au pustiit si ne sunt dati noua spre mancare!"
13. Auzit-am ca v-ati laudat inaintea Mea cu limba voastra si ati inmultit vorbele voastre impotriva Mea.
14. Asa zice Domnul Dumnezeu: Cand tot pamantul se va bucura, pe tine te voi face pustiu.
15. Cum te-ai bucurat tu, ca partea casei lui Israel s-a pustiit, asa voi face si cu tine: pustiit vei fi, munte Seir, si impreuna cu tine si tot Edomul si vor sti ca Eu sunt Domnul".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 243

Voteaza:

Proorocie impotriva Edomului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE