Urmarea proorociei contra lui Gog si Magog.

l. "Iar tu, fiul omului, rosteste proorocie impotriva lui Gog si spune: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata, Eu sunt impotriva ta, Gog, printul lui Ros, al lui Mesec si al lui `Tubal!
2. Te voi ademeni si te voi trage, te voi scoate din hotarele de la miazanoapte si te voi aduce in muntii lui Israel.
3. Acolo voi scoate aurul tau din mana stanga a ta si voi arunca sagetile tale din mana dreapta a ta.

4. Cadea-vei in muntii lui Israel, tu si toate ostile tale si popoarele cele ce sunt cu tine; si te voi da spre mancare la tot felul de pasari de prada si fiarelor campului.
5. Cadea-vei in camp deschis, caci Eu am spus acestea", zice Domnul Dumnezeu.
6. "Si voi trimite foc in pamantul lui Magog si asupra locuitorilor insulelor, care traiesc fara grija si vor sti ca Eu sunt Domnul.
7. Voi arata numele Meu cel sfant poporului Meu Israel si nu voi mai lasa de acum sa se necinsteasca sfant numele Meu si vor sti neamurile ca Eu sunt Domnul cel sfant in Israel.
8. Iata, aceasta va veni si se va implini, zice Domnul Dumnezeu; aceasta este ziua aceea de care am grait Eu.
9. Atunci locuitorii cetatilor lui Israel vor iesi si vor aprinde foc, vor arde armele, scuturile, pavezele, arcurile, sagetile; lancile si sulitele; sapte ani le vor arde.
10. Nu vor aduce lemne din camp, nici nu var taia din padure, ci vor arde numai arme; vor jefui pe jefuitorii lor si vor prada pe pradatorii for, zice Domnul Dumnezeu.
11. In ziua aceea voi da lui Gog loc de mormant, in Israel, valea trecatorilor, la rasarit de Marea Moarta si mormantul acela va impiedica pe trecatori; acolo vor ingropa pe Gog si toata tabara lui si vor numi valea aceea Valea taberei lui Gog.
12. Sapte luni ii va ingropa casa lui Israel, ca sa curete tara.
13. Tot poporul tarii ii va ingropa si va fi vestita la ei ziua in care Ma voi preaslavi, zice Domnul Dumnezeu;
14. Apoi se vor ridica oameni care sa cutreiere necontenit tara si cu ajutorul trecatorilor sa ingroape pe cei ce au ramas pe fata pamantului, ca sa curete tara; iar dupa trecerea a sapte luni, vor incepe sa faca cercetari.
15. Si cand cineva din cei ce cutreiera tara va vedea os de om, va pune semn langa el pana ce groparii il vor ingropa in Valea taberei lui Gog.
16. Numele cetatii va fi Hamona (cimitir). Si asa vor curati ei tara".
17. "Asa zice Domnul Dumnezeu: Iar tu, fiul omului, spune la tot felul de pasari si tuturor fiarelor campului: "Adunati-va si mergeti din toate partile, adunati-va la jertfa Mea, pe care o voi junghia Eu pentru voi, la jertfa cea mare din muntii lui Israel si veti manca acolo carne si veti bea sange.
18. Carnea razboinicilor o veti manca si veti bea sangele capeteniilor pamantului, al berbecilor, al mieilor, al tapilor, al viteilor si al tuturor celor ingrasati din Vasan;
19. Veti manca grasime pana va veti satura si veti bea sange pana va veti imbata din jertfa Mea, pe care o voi junghia pentru voi.
20. si va veti satura la masa Mea de cai si de calareti, de razboinici si de tot felul de ostasi, zice Domnul Dumnezeu.
21. Voi arata slava Mea intre neamuri, si toate neamurile vor vedea judecata Mea, pe care o voi savarsi Eu, si mana Mea, pe care o voi pune asupra lor.
22. Atunci va sti casa lui Israel ca Eu sunt Domnul Dumnezeul lor, din ziua de astazi inainte.
23. Popoarele de asemenea vor cunoaste ca neamul lui Israel a fost dus in robie pentru nedreptatea lui; pentru ca ei s-au purtat cu necredinciosie inaintea Mea, am ascuns Eu fata si i-am dat pe mana vrajmasilor lor si au cazut ei cu totii de sabie;
24. Pentru necuratiile lor si pentru faradelegile lor am facut Eu aceasta cu ei si Mi-am ascuns Eu fata de la dansii.
25. De aceea asa zice Domnul Dumnezeu: Acum voi intoarce prizonierii lui Iacov, Ma voi indura de toata casa lui Israel si voi fi zelos pentru numele Meu cel sfant.
26. Ei vor uita ocara lor si toate nelegiuirile lor pe care le-au facut inaintea Mea, cand vor trai in tara lor in siguranta si nimeni nu-i va tulbura.
27. Cand ii voi intoarce dintre popoare si-i voi aduna dintre tarile vrajmasilor lor si-Mi voi arata in ei sfintenia Mea inaintea ochilor a multor neamuri.
28. Atunci vor sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul lor, cand, dupa ce i-am risipit printre popoare, iarasi ii voi aduna in tara lor si nu voi mai lasa acolo nici unul din ei.
29.
Si nu voi mai ascunde de ei fata Mea pentru ca voi revarsa duhul Meu asupra casei lui Israel, zice Domnul Dumnezeu.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 756

Voteaza:

Urmarea proorociei contra lui Gog si Magog. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE