Vedenia zidirii templului.

1. In anul al douazeci si cincilea dupa robirea noastra, la inceputul anului, in ziua a zecea a lunii, la paisprezece ani dupa daramarea cetatii Ierusalimului, tocmai in ziua aceea a fost mana Domnului peste mine si m-a dus in tara lui Israel.
2. Dar am fost dus acolo in niste vedenii dumnezeiesti si am fost asezat pe un munte foarte inalt. Pe acest munte, pe partea lui de miazazi, era un fel de ziduri de cetate.

3. Am fost dus acolo si iata era un om, a carui infatisare era ca infatisarea aramei stralucitoare, el avea in mana o sfoara de in si o prajina de masurat si statea la poarta.
4. Omul acela mi-a zis: "Fiul omului, priveste cu ochii tai, asculta cu urechile tale s ia aminte la toate cate am sa-ti arat, caci de aceea ai fost tu adus aici, ca sa-ti arat acestea. Sa vestesti casei lui Israel tot ce vei vedea".
5. Iata, un zid inconjura templul pe dinafara de jur imprejur si in mana omului aceluia era o prajina de masurat, lunga de sase coti, socotind cotul cat lungimea mainii de la cot in jos, cu palma cu tot. Omul acela a masurat zidul si era gros de o prajina si inalt tot de o prajina.
6. Apoi a mers la poarta cea cu fata spre rasarit, se urca pe cele sapte trepte ale ei si gasi terasa ei lata de o prajina si terasa cea dinauntru lata tot de o prajina.
7. Fiecare din odaile laterale avea lungimea de o prajina si latimea tot de o prajina, iar tinda dintre odai era de cinci coti.
8. Apoi a masurat pridvorul portii dinauntru, si era de o prajina.
9. Iar pridvorul celalalt a avut la masuratoare opt coti si stalpii cate doi coti. Acest pridvor era la poarta, inauntru, spre templu.
10. Odai de paza la portile dinspre rasarit erau trei de o parte si trei de cealalta parte; tustrele aveau aceeasi masura si aceeasi masura aveau si stalpii de o parte si de cealalta.
11. A masurat apoi deschizatura portii si a gasit zece coti latime si treisprezece coti lungime.
12. Dinaintea odailor de paza era o prispa de un cot si la cele de dincolo o prispa tot de un cot. Odaile de dincoace aveau sase coti si tot sase coti aveau si odaile de dincolo.
13. Apoi a masurat el fata portii, de la acoperisul unei camere pana la acoperisul celeilalte, douazeci si cinci de coti in latime. Usile camerelor erau fata in fata.
14. La masurarea pridvorului a masurat douazeci de coti; dinaintea pridvorului era o curte, in fata portii.
15. De la fata de dinafara a portii pana la fata ei dinauntru erau cincizeci de coti.
16. Odaile de paza aveau ferestre cu gratii; asemenea ferestre erau si printre stalpi, spre poarta de jur imprejur. Iar pe stalpi erau sapate ramuri de finic.
17. Apoi m-a dus omul acela in curtea cea din afara sl iata acolo erau camere si imprejurul curtii era facut caldaram de piatra. Pe acel caldaram erau treizeci de camere.
18. Caldaramul acesta era pe laturile portii, e raspunzand lungimii lor. Acest caldaram era mai jos.
19. A masurat apoi latimea, de la poarta de jos pana la marginea de afara a curtii launtrice, o suta de coti.
20. Apoi m-a dus spre miazanoapte si iata, era si acolo o poarta la curtea cea de la margine, care dadea spre miazanoapte si a masurat cladirea portii cat e de lunga si de lata;
21. Camerele de pe laturile ei si prispele ei, trei de o parte si trei de alta, stalpii ei erau de masura celor de la poarta cea dinspre rasarit; lungimea cladirii portii, cincizeci de coti si latimea, douazeci si cinci de coti.
22. Ferestrele ei, prispele ei si palmierii ei erau ca si la poarta care dadea spre rasarit; la ea duc sapte trepte si inaintea ei are pridvor.
23. Dinaintea ei, in curtea cea dinauntru, este o poarta care da spre miazanoapte, ca si cea care da spre rasarit. Si a masurat de la poarta curtii de la margine pana la poarta curtii dinauntru si a gasit o suta de coti.
24. Dupa aceea m-a dus spre miazazi, unde era poarta de miazazi; si a masurat-o pe ea, stalpii si pridvorul; si aveau aceeasi masura.
25. Ferestrele camerelor si ale pridvorului erau la fel cu ferestrele cladirilor celorlalte doua porti; lungimea era de cincizeci de coti si latimea de douazeci si cinci de coti.
26. Scara dinaintea ei era cu sapte trepte si avea inaintea ei pridvor; si palmierii de podoaba erau unul pe un stalp si altul pe alt stalp de la intrare.
27. Si in fala ei se afla poarta curtii celei dinauntru. A masurat de la poarta de miazazi pana la poarta curtii celei dinauntru o suta de coti.
28. Apoi m-a dus pe poarta de miazazi in curtea cea dinauntru; si a masurat el poarta cea dinspre miazazi si a gasit aceeasi masura.
29. Camerele ei de pe laturi, stalpii ei si pridvorul ei aveau aceeasi masura. Imprejur, la camere si la pridvor avea ferestre; lungimea era de cincizeci de coti si latimea de douazeci si cinci de coji.
30. Imprejur avea coridor lung de douazeci si cinci de coti si lat de cinci.
31. Spre curtea cea de la margine, avea si pridvor; pe stalpii ei erau palmieri sapati, iar scara dinaintea ei era cu opt trepte.
32. Apoi m-a dus la poarta cea dinspre rasarit a curtii celei dinauntru si a masurat-o si a gasit aceeasi masura.
33. Camerele ei cele de pe laturi, stalpii ei si pridvorul ei erau de aceeasi masura. Imprejur avea ferestre la camere si la pridvor. Lungimea ei era de cincizeci de coti si latimea de douazeci si cinci de coti.
34. Pridvorul ei era spre curtea cea de la margine si avea palmieri sapati pe stalpii ei de o parte si de alta a intrarii; iar scara ei avea opt trepte.
35. Dupa aceea m-a dus la poarta cea dinspre miazanoapte si a masurat-o si a gasit aceeasi masura.
36. Ea avea camere pe de laturi, stalpi, pridvor si ferestre pe din afara; in lungime avea cincizeci de coli, iar in latime douazeci si cinci de coli.
37. Pridvorul ei era spre curtea cea de la margine si palmieri avea si pe unul si pe altul din stalpii de la intrare; iar scara ei avea opt trepte.
38. Mai era o camera care se deschidea spre pridvorul portii; acolo se spala jertfa arderii de tot.
39. Iar in pridvorul portii erau doua mese de o parte a intrarii si doua mese de cealalta parte, pe care se taiau jertfele arderii de tot, jertfele pentru pacat si jertfele pentru vina.
40. Pe latura din afara a pridvorului, spre rasarit, aproape de intrarea portii celei dinspre miazanoapte, se aflau doua mese si pe cealalta latura a pridvorului, spre apus, se aflau iar doua mese.
41. Asadar erau patru mese de o parte si patru mese de cealalta parte; in total opt mese, pe care se taiau jertfele.
42. Patru mese, pentru pregatirea arderilor de tot, erau de piatra cioplita, lungi de un cot si jumatate si late de un cot si jumatate si inalte de un cot. Pe ele se puneau uneltele de junghiat, arderile de tot si jertfele celelalte.
43. Pe margine, de jur imprejur mesele aveau un pervaz din ele, inalt de un lat de mana; iar deasupra meselor era acoperamantul, ca sa le apere de ploaie si de caldura.
44. In curtea cea dinauntru, in partea din afara a cladirilor portilor, erau doua camere pentru cantareti: una pe latura cladirii portii dinspre miazanoapte, cu fata spre miazazi, iar cealalta pe latura cladirii portii celei de miazazi, cu fata spre miazanoapte.
45. Si mi-a zis barbatul acela: Camera aceasta, cu fata spre miazazi, este pentru preoti care vegheaza la paza templului;
46. Iar camera cea cu fata spre miazanoapte este pentru preotii care fac slujba la altar; acestia sunt fiii lui Tadoc, singurii dintre fiii lui Levi care se apropie de Domnul ca sa-I slujeasca.
47. Apoi a masurat curtea si a gasit o suta de coti in lungime si o suta de coti in latime; ea era in patru colturi, iar in fata templului se ridica altarul.
48. Apoi m-a dus in pridvorul templului, a masurat stalpi pridvorului si a gasit cinci coti de o parte si cinci coti de cealalta parte, de la tatanile usilor pana in pereti trei coti de o parte si trei coti de alta parte.
49. Lungimea pridvorului era de unsprezece coti si latimea de douazeci de coti. La el suia o scara cu zece trepte.
Si langa stalpi erau coloane: una de o parte si alta de alta parte a intrarii.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 309

Voteaza:

Vedenia zidirii templului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE