Prezicerea pustiirii lui luda si indemn la pocainta.

l. Cuvantul Domnului care a fost catre Ioil, fiul lui Petuel.
2. Ascultati acestea, voi batranilor, luati aminte, voi toti locuitorii tarii! Oare s-a mai intamplat asa in vremea voastra sau in zilele parintilor vostri?
3. Povestiti-le feciorilor vostri, iar ei feciorilor lor, iar aceia neamului care va veni dupa ei!
4.
Ceea ce a ramas de la lacustele mici au mancat lacustele mari, si ceea ce a ramas de la cele mari au mancat cele zburatoare, si ceea ce a ramas de la cele zburatoare au prapadit stolurile de lacuste.
5. Desteptati-va, betivilor, si plangeti! Si voi, bautorilor de vin, tanguiti-va pentru vinul cel nou, caci vi s-a luat de la gura.
6. Caci un popor a navalit in tara mea, puternic si fara de numar; dintii lui ca dintii de leu, iar falcile, ca falcile de leoaica.
7. Pustiit-a via mea, iar smochinul meu mi l-a facut bucati; l-a jupuit de coaja si l-a trantit la pamant. Mladitele de vita au ramas albe.
8. Tanguieste-te ca o fecioara incinsa cu sac dupa barbatul din tineretea ei!
9. Prinosul si jertfa cu turnare nu mai sunt in templul Domnului! Preotii, slujitorii Domnului, sunt in mare jale.
10. Campul a ramas pustiu, tarina este plina de jale; graul nu mai este, mustul ajuns-a de ocara, iar untdelemn n-a ramas chiar nici un strop!
11. Plugarii sunt zapaciti, stapanii de vii se tanguiesc pentru grau si pentru orz, caci secerisul din tarini este pierdut.
12. Vita de vie este fara vlaga, smochinul tanjeste, rodiile de asemenea si finicii, merii si toti copacii de pe camp s-au uscat; ba mai mult, bucuria ajuns-a ocara pentru fiii oamenilor.
13. Incingeti-va si va tanguiti, voi preotilor, izbucniti in bocete, voi slujitori ai altarului! Intrati in templu si petreceti noaptea in sac de jale, voi slujitori ai lui Dumnezeu, caci prinosul si jertfa cu turnare au fost indepartate din templul Dumnezeului vostru!
14. Postiti post sfant, strangeti obste de praznuire, adunati pe batrani, pe toti locuitorii tarii in templul Dumnezeului vostru si strigati catre Domnul rugandu-L:
15. "O, ce zi! Caci aproape este ziua Domnului si vine ca o pustiire de la Cel Atotputernic.
16. Oare nu ni s-a luat hrana de sub ochii nostri, bucuria si veselia din templul Dumnezeului nostru?
17. Semintele s-au uscat sub bulgarii din brazda, granarele sunt goale, hambarele sunt fara nimic in ele, caci nu mai este grau.
18. Cum gem vitele! Cirezile de boi mugesc, caci nu afla nicaieri pasune; chiar si turmele de oi sunt in mare lipsa.
19. Catre Tine, Doamne, strig! Caci focul a mistuit toate pasunile pustiului si vapaia lui a dogorit toti copacii de pe camp.
20.
Si fiarele campului zbiara catre tine, caci paraiele de apa au secat si focul a mistuit pasunile stepei".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 262

Voteaza:

Prezicerea pustiirii lui luda si indemn la pocainta. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE