Amenintari asupra lui Iuda.

1. Vai de feciorii razvratiti, zice Domnul, vai de cei ce fac planuri fara Mine, care fac legaminte ce nu sunt in Duhul Meu, ca sa gramadeasca pacate peste pacate.
2. Ei iau calea Egiptului, fara sa fi intrebat gura Mea, sa cerseasca de la Faraon ajutor si la umbra Egiptului sa se adaposteasca.
3.
Pentru aceasta sprijinul lui Faraon va fi pentru voi rusine si ras adapostul la umbra lui.
4. Desi capeteniile lui sunt la Toan si pana la Hanes ajung trimisii lui,
5. Toti sunt nelinistiti de acest popor, care nu le va fi de folos, care nu le va da nici un ajutor, ci numai nedumerire si ocara.
6. Proorocie despre fiarele de la miazazi: Printr-o tara de stramtorare si ingrijorare, cu lei si leoaice mugitoare, naparci si serpi zburatori, ei duc pe magari avutiile lor si pe camile comorile lor, catre un popor care nu le foloseste la nimic.
7. Caci ajutorul Egiptului este desertaciune si nimic, pentru aceea l-am numit Rahab cel adormit.
8. Acum, du-te" scrie acestea pe o tabla si trece-le intr-o carte, ca sa fie pentru mai tarziu marturie vesnica.
9. Pentru ca ei sunt un popor de razvratiti, feciori mincinosi, care nu voiesc sa asculte de legea Domnului,
10. Care zic proorocilor: "Voi nu vedeti!" Si vazatorilor: "Nu ne proorociti pedepse, ci spuneti-ne lucruri magulitoare, proorociti-ne inchipuiri amagitoare!
11. Dati-va la o parte din cale, nu ne impiedicati in drum, luati din fata noastra pe Sfantul lui Israel!"
12. Pentru aceasta zice Sfantul lui Israel: "Fiindca voi ati dispretuit cuvantul acesta si v-ati increzut in nedreptate si minciuna si ati nadajduit numai in ele,
13. Iata cum va fi pacatul vostru: ca o spartura intr-un zid inalt, care dintr-o data si pe neasteptate se prabuseste;
14. Ca un vas de lut, care este asa de spart si zdrobit fara de mila, incat intre cioburile lui nu se afla macar unul cu care sa iei foc din vatra sau sa scoti apa din fantana".
15. Ca asa zice Domnul Dumnezeu, Sfantul lui Israel: "Daca va intoarceti si sunteti in buna pace, va veti izbavi; linistea si nadejdea sunt vartutea voastra". Dar voi n-ati vrut sa ascultati,
16. Ci ati zis: "Nu! Noi vom fugi calari pe cai!" Asa, fugiti! "Vom incaleca pe cai iuti ca vantul!" Ei bine, veti fi urmariti si mai repede!
17. O mie vor fugi de amenintarea unuia si cand va vor ameninta cinci, toti veti fugi, pana cand veti ramane ca un stalp pe varful muntelui si ca un steag pe varf de deal.
18. Pentru aceasta Domnul asteapta sa Se milostiveasca spre voi, de aceea El Se ridica sa aiba mila de voi. Ca Domnul este Dumnezeu al dreptatii; fericiti sunt cei care nadajduiesc in El!
19. Popor din Sion, care locuiesti in Ierusalim, nu plange! El se va milostivi la glasul strigatului tau si te va auzi degraba!
20. Cand Domnul iti va fi dat tie painea ingrijorarii si apa stramtorarii, si cei ce te invata nu se vor mai ascunde, ci ochii tai vor vedea pe dascalii tai
21. Si urechile tale vor auzi cuvantul celor ce te calauzesc pe tine, zicand: "Iata calea, mergeti pe ea!", fie ca ati merge la dreapta sau la stanga,
22. Atunci argintul care acopera idolii il veti gasi spurcat si aurul care impodobeste chipurile turnate, ca necurat il veti arunca, zicand: "Afara de aici!"
23. Si El iti va da ploaie pentru semanatura ta pe care vei fi semanat-a pe pamant si painea pe care o va rodi pamantul va fi gustoasa si hranitoare. Turmele tale vor paste in ziua aceea pe pajisti intinse.
24. Si boii si asinii care lucreaza pamantul, vor manca nutret dat cu sare, cu lopata si cu banita vanturat.
25. Atunci pe orice munte inalt si pe orice deal mare, vor fi raulete si paraie de apa, in ziua macelului groaznic, cand turnurile vor cadea.
26. Si luna va straluci ca soarele, iar soarele va straluci de sapte ori mai mult, ca lumina a sapte zile, in ziua cand Domnul va lega rana poporului Sau si va tamadui vanataile de pe trupul lui.
27. Iata numele Domnului Care vine de departe, manie infocata si nor greu; buzele Sale sunt pline de urgie si limba Lui e foc mistuitor!
28. Duhul Lui ca un suvoi revarsat care ajunge pana la gat, ca sa cearna pe neamuri cu sita nimicirii.
29. Voi veti canta atunci, ca in noaptea cea de praznic, cu bucurie in inimi, in sunetul de flaut, ca sa mergeti in muntele Domnului, vartutea lui Israel.
30. Si Domnul va face sa rasune glasul Sau maret si va pravali bratul Sau in aprinderea maniei Sale, in mijlocul unui foc mistuitor, al vijeliei si al potopului de ape si grindina.
31. La glasul Domnului va tremura Asiria; cu toiagul Sau o va lovi.
32. La fiecare lovitura pe care Domnul i-o va da cu toiagul cel de mustrare, sunete de toba, de harpa si de joc vor izbucni. in cantece si Domnul va lupta impotriva ei cu mina ridicata.
33. Un jertfelnic de multa vreme este pregatit, hotarat pentru Moloh. Pus-a un rug mare si larg, paiele si lemnele sunt din belsug.
Suflarea Domnului il va aprinde ca un suvoi de pucioasa.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 232

Voteaza:

Amenintari asupra lui Iuda. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE