Babilonul cade; Israel izbavit de Domnul.

1. Bel se prabuseste, Nebo este rasturnat, chipurile lor asezate pe vite si pe dobitoace. Chipurile, pe care voi acum le purtati, sunt incarcate si au ajuns o povara pentru vitele trudite.
2. Idolii cad, se prabusesc laolalta, nu pot sa izbaveasca pe cei care ii poarta; ei insisi sunt dusi in robie.

3. "Ascultati voi, cei din casa lui Iacov si toti cei care ati mai ramas din casa lui Israel, pe care v-am purtat din sanul maicii voastre, de care am avut grija de la nasterea voastra.
4. Pana la batranetea voastra Eu sunt Acelasi, pana la adancile voastre caruntele Eu va voi ocroti. Precum am facut in trecut, Ma leg inaintea voastra ca va voi ocroti si va voi izbavi si in viitor.
5. Cu cine Ma veti pune alaturi si Ma veti face egal, cu cine Ma veti asemana, ca sa fim deopotriva?
6. Ei scot aurul din pungile lor si argintul in cantar il cantaresc; platesc un argintar ca sa le faca un chip de dumnezeu, apoi se inchina lui si il cinstesc.
7. Il poarta pe umeri, il duc, il pun jos si el sta fara sa se clinteasca din locul sau. El nu raspunde celui care striga catre el si din primejdii nu-l scapa.
8. Amintiti-va de aceasta si invatati-va minte, pacatosilor!
9. Aduceti-va aminte de vremurile stravechi, de la obarsia lor, ca Eu sunt Dumnezeu si nu este un altul. Eu sunt Dumnezeu si nu este nimeni asemenea Mie!
10. De la inceput Eu vestesc sfarsitul si mai dinainte ceea ce are sa se intample. Si zic: Planul Meu va dainui si toata voia Mea o voi face!
11. De la rasarit chem o pasare de prada, dintr-un tinut departat un om care sa implineasca planul Meu. Am vorbit, voi implini; am hotarat, voi infaptui!
12. Ascultati-Ma voi, oameni cu inima impietrita, voi cei care stati departe de mantuirea voastra!
13. Apropia-voi mantuirea Mea, caci ea nu este departe si izbavirea Mea nu va zabovi. Atunci voi pune mantuirea Mea in Sion si slava Mea pentru Israel!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 192

Voteaza:

Babilonul cade; Israel izbavit de Domnul. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE