Fagaduinte de izbavire si de intemeierea Ierusalimului.

l. Trezeste-te, trezeste-te, imbraca-te cu puterea ta, Sioane, invesmanteaza-te in haine de sarbatoare, Ierusalime, cetate sfanta! Ca nu va mai intra in tine cel netaiat imprejur si cel necurat!
2. Scutura-te de pulbere, scoala-te, Ierusalime robit, dezleaga funiile de pe grumazul tau, robita fiica a Sionului?
3. Caci iata ce spune Domnul: "Fara pret ati fost vanduti si fara argint veti fi rascumparati".
4.
Ca asa zice Domnul Dumnezeu: "Poporul Meu a coborat odinioara in Egipt ca sa aiba salas, apoi Asiria l-a impilat fara cuvant.
5. Si acum ce sa fac Eu, zice Domnul, cand poporul Meu a fost luat pe nedrept? Stapanitorii lui striga in semn de biruinta, zice Domnul, iar numele Meu, mereu, cat tine ziua, este defaimat.
6. Drept aceea poporul va cunoaste numele Meu, el va intelege in ziua aceea ca Eu sunt Cel Care graieste: Iata-Ma!"
7. Cat de frumoase sunt pe munti picioarele trimisului care vesteste pacea, a solului de veste buna, care da de stire mantuirea, care zice Sionului: Dumnezeul tau este imparat!
8. Toti strajerii tai ridica glas si laolalta striga de bucurie, ca ei vad cu ochii cand Domnul Se intoarce in Sion.
9. Izbucniti in chiote de veselie, daramaturi ale Ierusalimului, ca Domnul mangaie pe poporul Sau, rascumparat-a Ierusalimul.
10. Descoperit-a Domnul bratul Sau cel sfant in ochii tuturor popoarelor si toate marginile cele indepartate ale pamantului vor vedea mantuirea Dumnezeului nostru, zicand:
11. "Plecati, plecati, iesiti de acolo! Nu va atingeti de lucru spurcat! Iesiti, curatiti-va, voi cei care purtati vasele Domnului!
12. Dar nu veti iesi ingramadindu-va si nu veti pleca fugind, ca inaintea voastra merge Domnul si in urma voastra tot El, Dumnezeul lui Israel!"
13. Iata ca Sluga Mea va propasi, Se va sui, mare Se va face si Se va inalta pe culmile slavei!
14. Precum multi s-au spaimantat de El - asa de schimonosita li era infatisarea Lui, si chipul Lui atat de fara asemanare cu oamenii, -
15. Tot asa va fi pricina de uimire pentru multe popoare; inaintea Lui regii vor inchide gura, ca acum vad ceea ce nu li s-a spus, si inteleg ceea ce n-au auzit.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 195

Voteaza:

Fagaduinte de izbavire si de intemeierea Ierusalimului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE