Nelegiuirile lui Israel. Fagaduinta Mantuitorului.

l. Iata, mana Domnului nu este prea scurta ca sa nu poata sa izbaveasca, si urechea Lui prea tare ca sa nu auda.
2. Ci nelegiuirile voastre au pus despartire intre voi si Dumnezeul vostru si pacatele voastre L-au facut sa-Si ascunda fata ca sa nu va auda.
3.
Pentru ca mainile voastre sunt intinate cu sange si degetele voastre cu nelegiuiri; buzele voastre graiesc cuvinte mincinoase si limba voastra, strambatate.
4. Nimeni nu cheama in sprijinul sau dreptatea si cu cinste nici un judecator nu hotaraste; ci toti isi pun nadejdea in lucruri desarte si in vorbe fara rost: zamislesc silnicia si nasc pacatul.
5. Clocesc oua de sarpe si urzesc panza de paianjen: cine mananca din ouale lor moare, iar din cele sparte ies naparci.
6. Din panza lor vesminte nu se pot face si cu lucrul facut de mana lor nu se acopera, caci lucrul lor este lucru rau; in mainile lor sunt numai fapte silnice.
7. Picioarele lor alearga spre rau, grabnice sa verse sange nevinovat; cugetele lor sunt cugete viclene; in calea lor salasluiesc pustiirea si prapadul.
8. Nu cunosc drumul pacii si pe urmele lor nu este nici o dreptate; cararile lor sunt intortocheate si cine porneste pe ele nu stie de pace.
9. Pentru aceasta, judecata este departe de noi si dreptatea nu ne ajunge. Noi asteptam lumina, dar iata intunericul; asteptam revarsatul zorilor, dar umblam in bezna.
10. Umblam bajbaind, ca orbii pe langa zid; ca si cei fara ochi bajbaim mereu, ne poticnim in miezul zilei ca si pe inserate; intre oamenii in putere suntem ca niste morti.
11. Mormaim toti ca ursii, ne vaitam ca porumbita, asteptam judecata, dar ea nu vine; mantuirea, dar ea este departe de noi.
12. Ca pacatele noastre s-au inmultit inaintea Ta si nelegiuirile sunt marturie impotriva noastra; faradelegile noastre sunt de fata si faptele noastre nelegiuite le stim:
13. Necredinta si tagada Domnului, caderea de la credinta in Dumnezeu, grairea minciunii si razvratirea, nascocirea si cugetarea la lucruri viclene.
14. Si lasata la o parte este judecata, iar dreptatea sta departe; adevarul se poticneste in piete si fapta cinstita nu mai are loc.
15. Adevarul nu mai este si cel ce se da la o parte din calea rautatii este sfaramat. Si Dumnezeul nostru a vazut si S-a maniat ca nu mai este dreptate.
16. Si a vazut ca nu este nici un om si S-a mirat ca nimeni nu mijloceste. Atunci bratul Lui I-a venit in ajutor, si dreptatea Sa a fost sprijinul Sau.
17. S-a imbracat cu dreptatea ca si cu o platosa si a pus pe capul Sau coiful izbavirii; S-a imbracat cu razbunarea ca si cu o haina si S-a infasurat in ravna Sa ca si intr-o mantie.
18. Dupa fapta si rasplata: urgie impotriva vrajmasilor si rasplata dupa fapta impotrivitorilor Lui; tinuturilor celor de departe, rasplata cuvenita.
19. Cei de la apus se vor teme de numele Domnului si cei de la rasarit, de slava Lui; ca va veni ca un suvoi ingust pe care Duhul Domnului il mana.
20. "Pentru Sion El va veni ca un Mantuitor, pentru cei din Iacov care se vor cai de pacatele lor", zice Domnul.

21. Iata, acesta este legamantul Meu cu ei, zice Domnul: "Duhul Meu, Care odihneste peste tine, si cuvintele Mele pe care le-am pus in gura ta, sa nu se departeze din gura ta, nici din gura urmasilor tai si nici din gura urmasilor urmasilor tai, zice Domnul, de acum si pana in veac!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 341

Voteaza:

Nelegiuirile lui Israel. Fagaduinta Mantuitorului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE