Proorocie impotriva Ierusalimului.

1. Vai tie, Ariele, Ariele, cetate in care a trait David! Treaca an de an, sirul de praznice sa se sfarseasca!
2. Apoi voi impresura Arielul si el va plange si va geme! Cetatea va fi ca un Ariel pentru Mine.
3. Ca David voi tabari asupra ta, te voi inconjura cu valuri si voi ridica intarituri impotriva ta.

4. Vei fi doborat la pamant si de acolo se va auzi glasul tau; graiul tau din tarana se va auzi; glasul tau va fi ca al unei naluci ce iese din pamant si din praf spusele tale ca un murmur vor parea.
5. Multimea vrajmasilor tai va fi ca pulberea marunta, ceata asupritorilor ca pleava care zboara. Dar aceasta se va petrece intr-o clipa.
6. Domnul Savaot te va cerceta cu tunet, cutremur si zgomot mare, uragan si vijelie si flacari de foc mistuitor!
7. Si ca un vis, ca o vedenie de noapte va fi multimea de popoare luptatoare impotriva lui Ariel, care se vor razboi cu el, cu cetatea lui si de jur imprejur o vor strange.
8. Dupa cum cel flamand viseaza ca mananca si se trezeste tot cu stomacul gol, si dupa cum cel insetat viseaza ca bea si se trezeste istovit si tot insetat, tot asa se va intampla cu multimea de popoare care vor merge impotriva muntelui Sion!
9. Stati incremeniti si inmarmuriti, fiti orbi si orbi ramaneti! Imbatati-va, dar nu de vin; clatinati-va, dar nu de bautura!
10. Ca Domnul a turnat peste voi un duh de toropeala. El a inchis ochii vostri, profetilor, si capetele voastre, vazatorilor, le-a acoperit cu val.
11. Drept aceea orice descoperire este pentru voi ca graiurile dintr-o carte pecetluita. Daca le dai cuiva care stie carte si-i zici: "Citeste!" el iti raspunde: "Nu pot, caci ea este pecetluita!"
12. Si daca o dai cuiva care nu stie carte si-i zici: "Citeste!", el iti va raspunde: "Nu stiu carte!"
13. Si a zis Domnul: "De aceea poporul acesta se apropie de Mine cu gura si cu buzele Ma cinsteste, dar cu inima este departe, caci inchinarea inaintea Mea nu este decat o randuiala omeneasca invatata de la oameni.
14. De aceea voi face pentru poporul acesta minuni fara seaman. Intelepciunea celor intelepti se va pierde si istetimea celor isteti va pieri.
15. Vai de cei ce ascund lui Dumnezeu taina planurilor lor, ca faptele lor sa se faca la intuneric! Vai de cei care zic: "Cine ne vede? Cine ne stie?"
16. Ce stricaciune! Oare olarul poate fi socotit drept lut? Lucrul poate oare zice despre lucrator: "Nu m-a facut el!" Vasul zice oare despre olar: "El nu pricepe?"
17. Inca putina vreme si Libanul se va schimba in gradina, si gradina va fi socotita padure.
18. In vremea aceea, cei surzi vor auzi cuvintele cartii si ochii celor orbi vor vedea fara umbra si fara intuneric.
19. Cei smeriti se vor bucura intru Domnul si cei saraci se vor veseli de Sfantul lui Israel.
20. Ca apasatorul nu va mai fi, cel batjocoritor va pieri, distrusi vor fi cei ce pandeau sa faca rau,
21. Cei care gaseau vina oricui, pentru un cuvant in fata lumii intind cursa judecatorului si pentru nimic rapesc dreptul celui cinstit.
22. Pentru aceasta, Domnul, Care a rascumparat pe Avraam asa zice catre casa lui Iacov: "De aici incolo, nu se va mai rusina Iacov si fata lui nu se va mai ingalbeni.
23. Si atunci cand vor vedea lucrul mainilor Mele in mijlocul lor, sfinti-vor numele Meu, vor chema sfant pe Sfantul lui Iacov si se vor teme de Dumnezeul lui Israel.
24.
Cei rataciti cu duhul vor capata intelepciune si cei cartitori invatatura".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 290

Voteaza:

Proorocie impotriva Ierusalimului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE