Puterea lui Mesia.

1. O Mladita va iesi din tulpina lui Iesei si un Lastar din radacinile lui va da.
2. Si Se va odihni peste El Duhul lui Dumnezeu, duhul intelepciunii si al intelegerii, duhul sfatului si al tariei, duhul cunostintei si al bunei-credinte.
3.
Si-L va umple pe El duhul temerii de Dumnezeu. Si va judeca nu dupa infatisarea cea din afara si nici nu va da hotararea Sa dupa cele ce se zvonesc,
4. Ci va judeca pe cei saraci intru dreptate si dupa lege va mustra pe sarmanii din tara. Pe cel aprig il va bate cu toiagul gurii Lui si cu suflarea buzelor Lui va omori pe cel fara de lege.
5. Dreptatea va fi ca o cingatoare pentru rarunchii Lui si credinciosia ca un brau pentru coapsele Lui.
6. Atunci lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara; si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si un copil ii va paste.
7. Juninca se va duce la pascut impreuna cu ursoaica si puii lor vor salaslui la un loc, iar leul ca si boul va manca paie;
8. Pruncul de tata se va juca langa culcusul viperei si in vizuina sarpelui otravitor copilul abia intarcat isi va intinde mana.
9. Nu va fi nici o nenorocire si nici un prapad in tot muntele Meu cel sfant! Ca tot pamantul este plin de cunostinta si de temerea de Dumnezeu, precum marea este umpluta de ape!
10. Si in vremea aceea, Mladita cea din radacina lui Iesei, va fi ca un steag pentru popoare; pe Ea o vor cauta neamurile si salasul Ei va fi plin de slava.
11. in ziua aceea, Domnul va ridica din nou mana Sa ca sa rascumpere ramasita poporului Sau dintre robii din Asiria si din Egipt, din Patros, din Etiopia, din Elam, din Babilon, din Hamat si din insulele marii.
12. El va ridica steag pentru neamuri si va aduna pe cei risipiti ai lui Israel si va strange la un loc pe cei imprastiati ai lui Iuda din cele patru colturi ale pamantului.
13. Atunci pizma lui Efraim va inceta si dusmanii lui Iuda vor fi zdrobiti. Efraim nu va mai pizmui pe Iuda si Iuda nu va mai fi vrajmasul lui Efraim.
14. Ci se vor avanta in latura Filistenilor la apus si vor jefui impreuna pe feciorii rasaritului; asupra Edomului si Moabului isi vor intinde mana lor, si copiii lui Amon vor asculta de ei.
15. Domnul va seca limba de mare a Egiptului si mana Lui va ameninta groaznic Eufratul, si-l va imparti in sapte rauri si se va putea trece cu piciorul.
16.
Atunci se va croi un drum pentru ramasita din poporul Sau, pentru cei scapati din robia Asiriei, precum s-a intamplat altadata cu Israel, in ziua cand el a iesit din Egipt.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 141

Voteaza:

Puterea lui Mesia. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE