Slujitorul Domnului este Lumina neamurilor.

1. Ascultati, ostroave, luati aminte, popoare departate! Domnul M-a chemat de la nasterea Mea, din pantecele maicii Mele Mi-a spus pe nume.
2. Facut-a din gura Mea sabie ascutita; ascunsu-M-a la umbra mainii Sale. Facut-a din Mine sageata ascutita si in tolba Sa de o parte M-a pus,
3.
Si Mi-a zis Mie: "Tu esti sluga Mea, Israel, intru care Eu Ma voi preaslavi!"
4. Dar Eu Imi spuneam: "In desert M-am trudit, in zadar si pentru nimic Mi-am prapadit puterea Mea!" Partea ce Mi se cuvine Mie este la Domnul si rasplata Mea la Dumnezeul Meu.
5. Si acum Domnul Cel Care M-a zidit din pantecele maicii Mele ca sa-l slujesc Lui si sa intorc pe Iacov catre El si sa strang la un loc pe Israel - caci asa am fost Eu cinstit in ochii Domnului si Dumnezeul Meu fost-a puterea Mea, -
6. Mi-a zis: "Putin lucru este sa fii sluga Mea ca sa aduci la loc semintiile lui Iacov si sa intorci pe cei ce-au scapat dintre ai lui Israel. Te voi face Lumina popoarelor ca sa duci mantuirea Mea pana la marginile pamantului!"
7. Asa graieste Rascumparatorul si Sfantul lui, Israel catre Cel dispretuit si catre uraciunea neamurilor, Sluga tiranilor: "Regi Te vor vedea si se vor ridica, capetenii se vor inchina pentru Domnul cel credincios si pentru Sfantul lui Israel, Cel Care Te-a ales!"
8. Asa graieste Domnul: "In vremea milostivirii Te voi asculta si in vremea mantuirii Te voi ajuta. Te-am facut si Te-am hotarat Legamant al poporului, ca sa asezi randuiala in tara si sa dai fiecaruia mostenirile nimicite!"
9. Ca sa zici celor robiti: "Iesiti!" si celor care sunt in intuneric: "Veniti la lumina!" Ei vor paste oriunde pe calea lor si pe toate povarnisurile va fi pasunea lor.
10. Nu le va fi nici foame, nici sete, soarele si vantul cel arzator nu-i va atinge, ca Cel Care se va milostivi de ei va fi Povatuitorul lor si ii va indrepta catre izvoare de apa.
11. Voi preface toti muntii Mei in drumuri si cararile Mele vor fi bine gatite.
12. Iata ca unii vin din tinuturi departate, de la miazanoapte, de la apus, iar altii din tara Sinim.
13. Saltati, ceruri, de bucurie si tu, pamantule, bucura-te; muntilor, chiotiti de veselie, ca Domnul a mangaiat pe poporul Sau si de cei in necaz ai Lui S-a milostivit.
14. Sionul zicea: "Domnul m-a parasit si Stapanul meu m-a uitat!"
15. Oare femeia uita pe pruncul ei si de rodul pantecelui ei n-are ea mila? Chiar cand ea il va uita, Eu nu te voi uita pe tine.
16. Iata, te-am insemnat in palmele Mele; zidurile tale sunt totdeauna inaintea ochilor Mei!
17. Cei ce te vor ridica din ruini alearga catre tine si cei ce te-au pustiit fug departe de tine.
18. Ridica ochii tai de jur imprejur si vezi: toti se aduna, toti vin la tine. Viu sunt Eu, zice Domnul, tu te vei imbraca intru ei ca intr-un vesmant de podoaba Si te vei incinge cu ei ca o mireasa.
19. Caci locurile tale pustii, ruinele tale si tara ta pustiita vor fi prea stramte pentru locuitorii tai, iar pustiitorii tai vor fi departe.
20. Si vor mai grai la urechile tale feciorii tai de care tu erai lipsita: "tinutul este prea stramt pentru mine, fa-mi loc sa stau si eu!"
21. Atunci tu vei zice in inima ta: "Cine mi i-a nascut pe acestia? Pierdusem copiii mei si eram stearpa, dusa in robie si gonita; dar pe acestia cine i-a nascut? Iata ca ramasesem singura! Dar acestia de unde vin?"
22. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Iata voi ridica mana Mea catre neamuri si catre popoare voi inalta steagul meu. Ele vor aduce pe feciorii tai pe brate si pe fiicele tale pe umeri le vor purta.
23. Regi te vor creste si printese te vor alapta. Cu fata la pamant se vor inchina inaintea ta si vor linge pulberea de pe picioarele tale. Atunci tu vei sti ca Eu sunt Domnul, Care nu rusineaza pe cei ce isi pun nadejdea in El!
24. Oare poate sa i se ia celui viteaz prada si celui puternic sa i se smulga din mana cei robiri?
25. Da! zice Domnul: "Chiar robii unui viteaz i se vor lua, prada unui razboinic ii va scapa; Eu Ma voi razboi cu potrivnicii tai si pe fiii tai Eu ii voi scapa!
26.
Si pe asupritorii tai ii voi face sa-si manance carnea lor si sa se imbete de sangele lor ca de vin. Atunci toata faptura va sti ca Eu sunt Domnul, Mantuitorul tau si Rascumparatorul tau, viteazul lui Iacov!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 244

Voteaza:

Slujitorul Domnului este Lumina neamurilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE