Vedenia lui Isaia

l. Proorocia despre Babilon pe care a vazut-o Isaia, fiul lui Amos.
2. Pe un munte plesuv inaltati steag, strigati catre ei, faceti semn cu mana, ca sa intre pe poarta asupritorilor.
3.
"Eu am poruncit sfintei Mele ostiri, zice Domnul, chemat-am pe vitejii maniei Mele, pe cei ce se veselesc de slava Mea".
4. Ascultati acest zgomot surd in munti, vuiet al unui neam fara de numar; auziti aceasta zarva de imparatii, de neamuri adunate; Domnul Savaot cerceteaza ostirea gata de lupta.
5. Ele vin dintr-un tinut departat, de la capatul cerului; vine Domnul si uneltele maniei Lui, ca sa nimiceasca tot pamantul.
6. Strigati, ca aproape este ziua Domnului, ea vine ca o pustiire de la Cel Atotputernic.
7. Drept aceea, toate bratele vor fi neputincioase si inima omului se va topi de frica.
8. Vor fi cuprinsi de spaima, vor vedea naluci si durerile ii vor cuprinde; zvarcolise-vor in dureri ca femeia gata sa nasca. Se vor privi unul pe altul cu groaza, iar fetele lor vor fi rosii ca flacara.
9. Iata ziua Domnului, ea vine apriga, manioasa si intaratata la manie ca sa pustiiasca pamantul si sa starpeasca pe pacatosi de pe el.
10. Luceferii de pe cer si gramezile de stele nu-si vor mai da lumina lor; soarele se va intuneca in rasaritul lui si luna nu va mai straluci.
11. Atunci voi pedepsi lumea pentru faradelegile ei si pe cei nelegiuiti pentru pacatele lor. Voi smeri mandria celor ingamfati si obraznicia celor cruzi o voi arunca la pamant.
12. Voi face ca oamenii sa fie mai rari decat aurul cel mai scump, mai cautati decat aurul de Ofir.
13. Pentru aceasta voi prabusi cerurile; si pamantul se va clatina din locul lui, din pricina maniei Domnului Savaot, in ziua iutimii maniei Lui.
14. Atunci, ca o gazela sperioasa si ca o turma pe care nimeni nu poate s-o adune, fiecare se va intoarce la poporul sau si fiecare va fugi in pamantul sau.
15. Oricine va fi aflat va fi strapuns si oricare va fi prins va cadea de sabie.
16. Copiii lor vor fi zdrobiti inaintea ochilor lor, casele lor vor fi jefuite si femeile lor necinstite.
17. Iata ca Eu ridic asupra lor pe Mezi, care nu pun pret pe argint si care nu se lacomesc pentru aur.
18. Arcurile oamenilor de lupta vor dobori pe cei tineri. De roada pantecelui nu se vor milostivi, si pentru copii ochii lor nu vor simti nici o mila.
19. Atunci Babilonul, podoaba imparatiilor, cununa mandriei Caldeilor, fi-va ca Sodoma si ca Gomora, pe care Dumnezeu le-a nimicit.
20. Nu va mai fi locuit in veci si din neam in neam. Arabii nu vor mai infige acolo corturi si nici ciobanii nu-si vor mai face tarle in latura aceea.
21. Ci numai animale salbatice se vor salaslui intr-insul, si bufnitele vor locui prin case, strutii isi vor face cuiburi acolo si oameni cu chip de tap vor juca in acel loc.
22.
Sacalii vor urla in palatele lor si lupii in casele lor de petrecere. Vremea este aproape sa soseasca si zilele ei nu vor zabovi!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 329

Voteaza:

Vedenia lui Isaia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE