Faradelegile fiilor lui Israel si prezicerea robiei lor.

1. Vai de cei ce cugeta ganduri silnice stand in asternuturile lor si de cei ce savarsesc faradelegea la lumina zilei de indata ce afla prilej.
2. Le plac tarinile, pentru aceea le si rapesc; casele, de aceea le si iau. Calca silnic drepturile stapanului si ale casei lui, ale omului si ale mostenirii lui.

3. Pentru aceasta asa zice Domnul Iata ca Eu pun la cale pentru neamul acesta o nenorocire, de care nu veti putea sa va feriti grumazul vostru si nu veti mai calca mandri; caci vremurile sunt rele.
4. In vremea aceea veti ajunge de batjocura si vi se va canta un cantec de jale: "Domnul a spus, si iata ca au fost nimiciti! El da in alte maini partea de mostenire a poporului Sau! Cum ia El fara sa mai dea inapoi si ogoarele noastre le imparte vrajmasului!
5. Pentru aceasta voi nu veti avea pe nimeni care sa arunce funia pentru sortii vostri in obstea Domnului!"
6. Nu ziceti nimic impotriva! Nu va ridicati impotriva, caci aceasta nu poate sa departeze rusinea voastra!
7. Casa lui Iacov zice: "Oare Dumnezeu a pierdut rabdarea? Acestea sunt lucrurile Sale?" Cuvintele Mele nu sunt ele, oare, binevoitoare pentru cel ce umbla pe calea cea dreapta?
8. Ci voi, impotriva poporului Meu, stati intr-ajutor vrajmasului lui. Mai inainte ca sa navaleasca Salmanasar voi jefuiti ca la razboi pe cei care merg cu incredere pe calea lor;
9. Voi dati afara pe femeile poporului Meu din casele lor placute, iar feciorilor lor le luati pentru totdeauna slava Mea!
10. Sculati-va si plecati, caci aici nu este loc de odihna; din pricina intinaciunii lui, va avea parte de chinuri grozave.
11. O! Daca ar putea cineva sa fie purtat de duhul nascocirilor si sa spuna cuvinte mincinoase, zicand: "Am sa-ti proorocesc despre vin si despre bautura cea imbatatoare", acesta ar fi proorocul poporului acestuia.
12. Te voi aduna pe tine, Iacove tot, voi strange laolalta ceea ce a mai ramas din Israel! Il voi aduna ca pe oile ce sunt in mare primejdie, ca pe o turma in mijlocul unei nenorociri. Spaimantati, ei vor fugi departe de locul prapadului!
13. Cel ce croieste cale este in fruntea lor; ei isi croiesc cale si trec si ies pe o poarta, iar regele merge inaintea lor Domnul este in fruntea lor.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 229

Voteaza:

Faradelegile fiilor lui Israel si prezicerea robiei lor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE