Faradelegile Ninivei si pustiirea ei.

l. Vai de cetatea cea varsatoare de sange, plina de minciuna si de silnicie, din care nu se mai curma jaful!
2. Pocnet de bici, duruit cutremurator de roti, cai in galop, care de razboi care zdruncina pamantul;
3. Calareti care se avanta, sclipiri de sabie, scaparari de lance, multime de raniti, gramezi de cadavre, lesuri fara de sfarsit, hoituri, care stau in cale!
4. Numai din pricina multelor desfranari ale celei desfranate, frumoasa la chip si mestera in farmece, care duce in robie neamurile prin desfranarile ei si popoarele prin fermecatoriile ei!
5.
"Sunt impotriva ta!", zice Domnul. "Voi smulge vesmantul tau, sa arat neamurilor goliciunea si regatelor ocara ta;
6. Voi arunca asupra ta cu spurcaciuni, te voi batjocori, priveliste te voi face 7. si oricine te va vedea va intoarce capul de la tine, zicand: "Pierit-a Ninive! Cine o va jeli si de unde ii voi cauta mangaietori?"
8. Oare tu esti mai bine intarita decat No-Amon, cea asezata pe malurile Nilului, inconjurata de apa, a carei intaritura era marea si ziduri erau apele?
9. Etiopia impreuna cu Egiptul erau nesfarsita ei putere. Put si Libienii, ajutoarele ei de lupta!
10. Dar si ea a fost surghiunita si dusa in robie! Si tot asa pruncii ei au fost zdrobiti la raspantiile tuturor ulitelor; asupra celor de vita buna au aruncat sorti si toti fruntasii ei au fost ferecati in lanturi.
11. Tu te vei imbata de sichera maniei Mele si fara vlaga vei ajunge; tot asa vei cere si tu ajutor de la dusmanii tai.
12. Toate intariturile tale sunt smochini cu parga in ei; daca le scutura cineva parga, cade in gura celui ce vrea sa o manance.
13. Iata poporul tau este ca femeile inauntrul tau! Portile tarii tale se vor deschide in fata vrajmasilor tai si focul va mistui zavoarele tale!
14. Adu-ti apa pentru vremuri de impresurare, repara-ti intariturile, framanta lutul, calca pamantul cel clisos si fa caramida tare!
15. Dar si atunci te va mistui focul si sabia te va starpi si te va prapadi ca lacusta, chiar daca ai fi fara de numar ca lacustele si ca stolurile lor.
16. Inmultitu-ti-ai negutatorii tai mai mult decat stelele de pe cer. Ei sunt ca lacusta care intinde aripile si zboara!
17. Capeteniile tale sunt ca lacustele fara numar, iar dregatorii tai, ca stolurile de lacuste care se asaza pe ziduri in vreme friguroasa si, dupa ce rasare soarele, zboara si nu se mai cunoaste locul unde au fost.
18.
Pastorii tai dorm, rege al Asiriei! Vitejii dormiteaza; poporul s-a imprastiat in munti si nu este cine sa-l adune!
19. Prabusirea ta este fara leac, si napraznic prapadul tau! Toti cei care vor auzi aceasta veste despre tine vor bate din palme, ca peste cine nu s-a abatut necontenit rautatea ta?
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 239

Voteaza:

Faradelegile Ninivei si pustiirea ei. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE