Curatirea taberei. Felurite jertfe.

l. Si a grait Domnul cu Moise si a zis:
2. "Porunceste fiilor lui Israel sa scoata din tabara pe toti leprosii, pe toti cei ce au scurgere si pe toti cei întinati prin atingere de mort.
3. De la barbat pâna la femeie sa-i scoateti si sa-i trimiteti afara din tabara, ca sa nu pângareasca taberele lor, în mijlocul carora locuiesc Eu".

4. Si au facut asa fiii lui Israel: i-au scos afara din tabara. Cum poruncise Domnul lui Moise, asa au facut fiii lui Israel.
5. Si a grait Domnul lui Moise si a zis:
6. "Spune fiilor lui Israel: Daca un barbat sau o femeie va face vreun pacat fata de un om, si prin aceasta va pacatui împotriva Domnului si va fi vinovat sufletul acela,
7. Sa-si marturiseasca pacatul ce a facut si sa întoarca deplin aceea prin ce a pacatuit si sa mai adauge la aceea a cincea parte si sa dea aceluia fata de care a pacatuit.
8. Daca însa omul acela nu va avea mostenitor, caruia sa se dea cele pentru greseala, atunci sa le dea Domnului si vor fi ale preotului, pe lânga berbecul de curatire, cu care acesta îl va curati.
9. Toata pârga din toate darurile fiilor lui Israel, pe care le aduc ei la preot, sa fie ale lui.
10. Orice lucru afierosit sa fie al lui; si orice va da cineva preotului este al lui".
11. Si a grait Domnul lui Moise si a zis:
12. "Graieste fiilor lui Israel si zi catre ei: De va gresi femeia unui barbat si-l va însela,
13. Si va dormi cineva cu ea în pat, si lucrul va fi ascuns de barbatul ei, si ea se va spurca pe ascuns, si nu vor fi martori împotriva ei, nici nu va fi prinsa asupra faptului;
14. De va cadea asupra barbatului duhul îndoielii banuind pe femeia sa, vinovata fiind aceasta, sau de va cadea asupra lui duhul îndoielii si va banui femeia sa, nevinovata fiind:
15. Sa-si aduca barbatul femeia sa la preot si sa aduca jertfa pentru ea a zecea parte de efa de faina de orz, dar sa nu toarne deasupra untdelemn, nici sa puna tamâie, pentru ca acesta este dar de banuiala, dar de amintire, care aminteste vinovatia;
16. Iar preotul sa o aduca si sa o puna înaintea Domnului.
17. Apoi sa ia preotul apa curata de izvor într-un vas de lut, sa ia tarâna din pamânt de dinaintea cortului adunarii si sa o puna în apa.
18. Dupa aceea sa puna preotul femeia înaintea Domnului, sa descopere capul femeii si sa-i dea în mâini darul de pomenire, darul de banuiala, iar preotul sa aiba în mâini apa cea amara, care aduce blestemul.
19. Apoi sa jure preotul femeia si sa-i zica: Daca n-a dormit nimeni cu tine si tu nu te-ai spurcat si n-ai calcat credinciosia catre barbatul tau, nevatamata sa fii de aceasta apa amara care aduce blestem;
20. Iar de te-ai abatut, fiind maritata, si te-ai spurcat, de a dormit cineva cu tine, afara de barbatul tau,
21. Atunci sa dea Domnul sa fii de blestem si de ocara în poporul tau; sa faca Domnul ca sânul tau sa cada si sa se umfle pântecele tau.
22. Si apa aceasta, care aduce blestem, sa intre înauntrul tau, ca sa ti se umfle pântecele si sa-ti cada sânul tau. Iar femeia sa zica: Amin, amin!
23. Apoi sa scrie preotul juramintele acestea pe hârtie, sa le moaie în apa cea amara,
24. Si sa dea femeii sa bea apa amara aducatoare de blestem, si va înghiti ea apa aducatoare de blestem spre vatamarea ei.
25. Dupa aceea sa ia preotul din mâinile femeii darul de pâine cel pentru banuiala si sa ridice acest dar înaintea Domnului si sa-l duca la jertfelnic.
26. Sa ia apoi preotul cu pumnul o parte din darul de amintire, s-o arda pe jertfelnic si dupa aceasta sa dea femeii sa bea apa.
27. Dupa ce va bea apa cea amara a blestemului, daca ea va fi necurata si daca va fi înselat pe barbatul sau, se va umfla pântecele ei si sânul ei va cadea si va fi femeia aceea blestemata în poporul sau.
28. Iar daca femeia nu s-a spurcat, ci va fi curata, nevatamata va ramâne si va naste copii.
29. Aceasta este rânduiala pentru femeia banuita, care, fiind maritata, s-ar abate si s-ar spurca,
30. Sau pentru omul, asupra caruia ar cadea duhul geloziei si ar banui pe femeia sa. Atunci sa puna el pe femeie înaintea fetei Domnului si sa faca preotul cu ea dupa legea aceasta.
31. Si va fi barbatul curat de pacat, iar femeia aceea îsi va purta pacatul ei".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 152

Voteaza:

Curatirea taberei. Felurite jertfe. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE