Mariam pedepsita cu lepra.

1. Mariam si Aaron vorbeau însa împotriva lui Moise pentru femeia etiopianca, pe care o luase Moise, caci Moise era casatorit cu o etiopianca.
2. Ei ziceau: "Oare numai cu Moise a grait Domnul? N-a grait El, oare, si cu noi?" Si a auzit acestea Domnul.
3.
Moise însa era omul cel mai blând dintre toti oamenii de pe pamânt.
4. Atunci a zis Domnul fara de veste catre Moise si catre Aaron si catre Mariam: "Iesiti câtesi trei la cortul adunarii". Si au iesit tustrei.
5. Atunci S-a pogorât Domnul în stâlpul cel de nor, a stat la usa cortului si a chemat pe Aaron si pe Mariam si au iesit amândoi.
6. Apoi a zis: "Ascultati cuvintele Mele: De este între voi vreun prooroc al Domnului, Ma arat lui în vedenie si în somn vorbesc cu el.
7. Nu tot asa am grait si cu robul Meu Moise, - el este credincios în toata casa Mea:
8. Cu el graiesc gura catre gura, la aratare si aievea, iar nu în ghicituri, si el vede fata Domnului. Cum de nu v-ati temut sa cârtiti împotriva robului Meu Moise?"
9. Si s-a aprins mânia Domnului asupra lor si, departându-Se Domnul,
10. S-a departat si norul de la cort si iata Mariam s-a facut alba de lepra, ca zapada. Si când s-a uitat Aaron la Mariam, iata era leproasa.
11. Atunci a zis Aaron catre Moise: "Rogu-ma, domnul meu, sa nu ne socotesti greseala ca ne-am purtat rau si am pacatuit!
12. Nu îngadui dar sa fie Mariam ca cel nascut mort, al carui trup, la iesirea din pântecele mamei sale, este pe jumatate putred".
13. Atunci a strigat Moise catre Domnul si a zis: "Dumnezeule, vindec-o!"
14. Domnul însa a zis catre Moise: "Daca tatal ei ar fi scuipat-o în obraz, oare n-ar fi trebuit sa se rusineze sapte zile? Asa dar sa fie închisa sapte zile afara din tabara, dupa aceea sa intre>.
15. Si a sezut Mariam închisa afara din tabara sapte zile si poporul n-a plecat la drum pâna s-a curatit Mariam.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 162

Voteaza:

Mariam pedepsita cu lepra. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE