Pastile. Stâlpul de nor si de foc.

1. În vremea aceea a grait Domnul cu Moise în pustiul Sinai, în anul al doilea dupa iesirea din Egipt, în luna întâi, si a zis:
2. "Spune fiilor lui Israel sa faca Pastile la vremea rânduita pentru ele:
3. În ziua de paisprezece a lunii întâi, spre seara, sa le faca la vremea lor, dupa legea lor si dupa regulile lor sa le savârsiti".
4.
Si a spus Moise fiilor lui Israel sa faca Pastile:
5. Si au facut ei Pastile în luna întâi, în ziua a paisprezecea, spre seara, în pustiul Sinai; cum poruncise Domnul lui Moise asa au facut fiii lui Israel.
6. Dar erau si oameni necurati, care se atinsesera de trup de om mort, si nu puteau sa savârseasca Pastile în ziua aceea. Acestia au venit în ziua aceea la Moise si Aaron,
7. Si le-au spus oamenii aceia: "Noi suntem necurati, pentru ca ne-am atins de trup de om mort; do ce sa nu fim lasati sa aducem Domnului dar la vremea cea rânduita pentru fiii lui Israel?"
8. Iar Moise a zis catre ei: "Stati aici, ca am sa ascult ce porunceste Domnul pentru voi!"
9. A grait Domnul lui Moise si a zis:
10. "Spune fiilor lui Israel: Daca cineva din voi sau din urmasii vostri va fi necurat prin atingere de trup de om mort, sau va fi departe în calatorie, sau între neamuri straine, si acela sa faca Pastile Domnului.
11. Dar sa le faca în ziua a paisprezecea a lunii a doua, seara, si sa le manânce cu azime si cu ierburi amare;
12. Sa nu lase din ele pe a doua zi, nici oasele sa nu le zdrobeasca; si sa le savârseasca dupa toata rânduiala Pastilor.
13. Iar omul curat, care nu se afla departe în calatorie si nu va face Pastile, sufletul acela sa se stârpeasca din poporul sau, ca n-a adus dar Domnului la vreme. Omul acela îsi va purta pacatul sau.
14. De va trai la voi vreun strain sa faca si el Pastile Domnului: dupa legea Pastilor sl dupa rânduiala lor sa le faca. O singura lege sa fie si pentru voi si pentru strain".
15. În ziua când a fost asezat cortul, nor a acoperit cortul adunarii, si de seara pâna dimineata a fost deasupra cortului, ca o vedere de foc.
16. Asa era totdeauna: ziua îl acoperea un nor si noaptea o vedere de foc.
17. Când se ridica norul de deasupra cortului, atunci fiii lui Israel plecau si în locul unde se oprea norul, acolo poposeau cu tabara fiii lui Israel.
18. Dupa porunca Domnului se opreau fiii lui Israel cu tabara lor si dupa porunca Domnului plecau; tot timpul cât norul statea deasupra cortului, stateau si ei cu tabara.
19. Când însa norul statea multa vreme deasupra cortului, urmau acestui semn al Domnului si fiii lui Israel si nu plecau.
20. Câteodata se întâmpla ca norul sa stea numai putina vreme deasupra cortului: dupa glasul Domnului se opreau si dupa porunca Lui plecau la drum.
21. Câteodata norul statea numai de seara pâna dimineata, iar dimineata se ridica norul; atunci plecau si ei; sau statea norul o zi si o noapte, si când se ridica, plecau si ei;
22. Sau de umbrea norul deasupra cortului doua zile, sau o luna, sau un an, fiii lui Israel stateau si nu plecau la drum; iar când se ridica el, atunci plecau,
23. Ca din porunca Domnului se opreau si din porunca Domnului plecau la drum: urmau semnul Domnului, dupa porunca data de Domnul prin Moise.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 172

Voteaza:

Pastile. Stâlpul de nor si de foc. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE