Pedeapsa poporului pentru lacomie.

l. Poporul însa începu sa cârteasca în auzul Domnului, iar Domnul auzind, se aprinse mânia Lui, izbucni între ei foc de la Domnul si începu a mistui marginile taberei.
2. Atunci a strigat poporul catre Moise, iar Moise s-a rugat Domnului si a încetat focul.
3.
De aceea s-a numit locul acela: Tabeera, adica ardere, caci acolo a fost aprins între ei focul de la Domnul.
4. Strainii, dintre ei, începura sa-si arate poftele si sedeau cu ei si fiii lui Israel si plângeau, zicând: "Cine ne va hrani cu carne?
5. Caci ne aducem aminte de pestele, pe care-l mâncam în Egipt în dar, de castraveti si de pepeni, de ceapa, de praz si de usturoi;
6. Acum însa sufletul nostru tânjeste; nimic nu mai este înaintea ochilor nostri decât numai mana".
7. Iar mana era ca samânta de coriandru si înfatisarea ei era ca înfatisarea cristalului.
8. Poporul se ducea si o aduna, o râsneau în râsnite sau o pisau în piua, o fierbeau în caldari si faceau din ea turte; iar gustul ei era ca gustul turtelor cu untdelemn.
9. Când cadea noaptea roua pe tabara, atunci cadea peste ea si mana.
10. Moise însa auzea cum plângea fiecare prin familiile sale si la usa cortului sau, si s-a aprins tare mânia Domnului si s-a mâhnit Moise.
11. Atunci a zis Moise catre Domnul: "De ce întristezi pe robul Tau si de ce oare n-am aflat mila înaintea ochilor Tai, caci ai pus asupra mea sarcina a tot poporul acesta?
12. Oare eu am zamislit tot poporul acesta si oare eu l-am nascut, de-mi zici: Ia-l în sânul tau, cum ia doica pe copil, si-l du în pamântul pe care cu juramânt l-am fagaduit parintilor lui?
13. De unde sa iau si sa dau eu carne la tot poporul acesta? Caci plâng înaintea mea si. zic: Da-ne carne sa mâncam!
14. Eu singur nu voi putea sa duc tot poporul acesta, ca acest lucru este greu pentru mine.
15. Daca faci asa cu mine, atunci mai bine omoara-ma, de am aflat mila înaintea ochilor Tai, ca sa nu mai vad necazul acesta".
16. Atunci Domnul a zis catre Moise: "Aduna-Mi saptezeci de barbati, dintre batrânii lui Israel, pe care-i stii tu ca sunt capetenii poporului si supraveghetorii lui, si du-i la cortul adunarii, ca sa stea cu tine acolo.
17. Ca Ma voi pogorî acolo si voi vorbi cu tine si voi lua din duhul care este peste tine si voi pune peste ei ca sa duca ei cu tine sarcina poporului si sa nu o duci numai tu singur.
18. Iar poporului spune-i: Sa va curatiti pentru ziua de mâine si veti avea carne, deoarece ati plâns în auzul Domnului si ati zis: Cine ne va hrani cu carne? Ca ne era bine în Egipt; ca are sa va dea Domnul carne sa mâncati si veti mânca;
19. Si veti mânca nu numai o zi, nici numai doua sau cinci zile, nici numai zece sau douazeci de zile,
20. Ci o luna întreaga veti mânca pâna va va da pe nas si va veti scârbi de ea, pentru ca ati dispretuit pe Domnul, Care este între voi, si v-ati plâns înaintea Lui si ati zis: La ce trebuia sa iesim noi din Egipt?"
21. Apoi a zis Moise: "În poporul acesta, în care ma aflu, sunt sase sute de mii de pedestri si Tu zici: Am sa le dau carne sa manânce si vor mânca o luna de zile!
22. Li se vor taia, oare, toate oile si toti boii, ca sa le ajunga? Sau tot pestele marii li se va aduna, ca sa-i îndestuleze?"
23. Zis-a Domnul catre Moise: "Dar, oare, mâna Domnului e scurta? Acum vei vedea de se va împlini sau nu cuvântul Meu".
24. Atunci a iesit Moise si a spus poporului cuvintele Domnului, a adunat saptezeci de barbati dintre batrânii poporului si i-a pus împrejurul cortului.
25. Si S-a pogorât Domnul în nor si a vorbit cu el; si a luat din duhul care era peste el si a pus peste cei saptezeci de barbati capetenii. Îndata însa cum a odihnit duhul peste ei, au început a prooroci, dar apoi au încetat.
26. Doi dintre barbati însa au ramas în tabara: pe unul îl chema Eldad si pe celalalt îl chema Medad. Si a odihnit si peste ei duhul, caci erau din cei înscrisi, dar nu venisera la cort, si au proorocit si ei acolo în tabara.
27. Atunci a alergat un tânar si a spus lui Moise, zicând: "Eldad si Medad proorocesc în tabara".
28. Si raspunzând, Iosua, fiul lui Navi, slujitorul lui Moise, unul din alesii lui, a zis: "Domnul meu Moise, opreste-i!"
29. Moise însa i-a zis: "Nu cumva esti gelos pe mine? O, de ar fi toti prooroci în poporul Domnului si de ar trimite Domnul duhul Sau peste ei!"
30. Apoi s-a întors Moise în tabara împreuna cu batrânii lui Israel.
31. Atunci s-a stârnit vânt de la Domnul, a adus prepelite dinspre mare si le-a presarat împrejurul taberei cale de o zi într-o parte si cale de o zi în cealalta parte împrejurul taberei, strat gros aproape de doi coti de la pamânt.
32. Atunci s-a sculat poporul si toata ziua si toata noaptea aceea si toata ziua urmatoare au adunat prepelite; si cine a adunat putin, tot a adunat zece cosuri si le-au întins împrejurul taberei.
33. Dar carnea era înca în gura lor si nu ispravisera înca de mâncat, când se aprinse mânia Domnului asupra poporului, si a lovit Domnul poporul cu bataie foarte mare.
34. Si s-a pus numele locului aceluia: Chibrot-Hataava, adica mormintele poftei, caci acolo au îngropat pe poporul cel aprins de pofta.
35. Apoi a plecat poporul din Chibrot-Hataava la Haserot si s-a oprit în Haserot.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 141

Voteaza:

Pedeapsa poporului pentru lacomie. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE